sezgin bey » 02 Eylül 2011 15:51
Sevgili arkadaşlar bende motorum tam ısınmış iken kademeli olarak yüksek sürate her 500 km de bir çıkıyorum. ben aracın daha ilk yağ değişimine kadar 140 km yi geçmiyorum. sormak istediğim bazı sorular var cevaplarsanız çok sevinirim;
1-) Geçenlerde dik bir bayır vardı aracımı çalıştırdım 5 dk oldu olmadı birinci vites ile bayırı öndeki aracı yavaşça takip ederken öndeki araç durdu karşıdan geleni bekledi bende haliyle durdum. Tekrar önümdeki kalktı ve ben kalkarken sanırım az gaz verince araç birde iken stop etti. Benim çok sık yapmadığım bir durum ama bu viteste iken aracı stop ettirmek çok zarar lımı, motoruma bir zararı olmuş mudur?. Aracı aldım alalı en fazla 10 defa yapmışımdır oda dizele alışana kadar. Uzun bir süredir olmuyordu ama başıma yeni geldi bir sıkıntı yaratırmı.
2-) Otoyolda giderken kademeli olarak devir artışlarında motor devrim 3000-4000 devirde ve hızım 140 Km civarında yada geçince kabine motor, yol ve rüzgar sesi geliyor. Bu ses bizim segment araçlarla kıyaslanınca normal bir düzeydemi.
3-) 4000 deviri gördükten sonra devir kesici devreye nasıl giriyor. Yol bilgisayarına bir sinyal geliyormu.
Sevgili arkadaşlar varmı sorularıma bir cevap.