Dizel almakmı yoksa benzinli alıp lpg taktırmakmı ?

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: Dizel almakmı yoksa benzinli alıp lpg taktırmakmı ?

İleti Leon_01 » 14 Mart 2011 00:39

umitsen21 demiş ki:bence dizel.nedenmi.
benzin pahalı o yüzden direk eledik.
ama yinede benzinli aldık tüp taktırırız diye.ama buseferde iki yakıt kullanıyorsun.hem benzin hem gaz.her ya belli miktar benzin almak zorundasın ona bir bayılıyon para,sonra gaz alıyon onada ayrı bayılıyon ,daha sonra arabanda 1,2 ise araba bayılıyo.hem nekadar ucuz olursa olsun gaz çok yakıyor.aynı paraya aldıgın motorin daha uzun yol yapıyo.
tabi bunlar benim kullanma şeklime göre oluşan düşünceler.farklı kullanıcılarda oluşan farklılıklar benı bağlamaz

öncelikle lpgde performans kaybı yeni sistemlerde yok denecek kadar az.yakıt olarak da km başına hesap yapıldığında dizelden çok pahalıya gelmiyor ben 19 kuruş yakıyorum kmde.forumdaki arkadaşlar şehir içi ne kadar yakıyo bilmiyorum ama şehir içi ortalaması 5 lt olan bi dizel kullanıcısı da 18 kuruş yakar kmde ki 5lt/100 km değerini yuvarlak hesap olarak aldım.diğer türlü lpg daha avantajlı bile olabilir.daha da önemlisi araç ikinci el alınacaksa düşük kmde dizel bulmak çok zor.ama internetten baktığınızda 2008 model daha 30-40 bin kmde bi sürü benzinli araç olduğunu görürsünüz.
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti alper » 14 Mart 2011 11:07

Sn.Burakelmas,
Her iki yakıt türünün de kendisine göre olumlu ve olumsuz yanları var.Daha önce lpg'li araç kullanan biri olarak kendi düşüncem, biraz dizelden yanadır.Ben,lpg'li aracımdan memnundum,biraz daha konforlu olsun diye clio3 dizele geçtim.Lpg'li aracım varken,AVM otoparklarına ,kapalı feribotlara lpg'li araç almadıklarından uyuz oluyordum...
Alacağın aracın motoru/beygiri güçlü olsun,her şartda km'si düşük olsun.
Yakıt ve araba markası ile ilgili tavsiyeleri ist.taksicilerden de alabilirsin.Tespitleri yerinde oluyor zira.
iyi günler.
alper
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65 bg
Kilometre: 110000
Yakıt: bp
Lastik Markası: michelin
İsim ve Şehir: Bayrampaşa/İSTANBUL

İleti BurakELMAS » 14 Mart 2011 11:21

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler hala kesin bi karar verebilmiş değilim artık elimizdeki aracı satıp araç alma aşamasına gelindiğinde km si düşük dizel denk gelirse dizel alıcaz eğer bulamassak 1.4 clio 3hb bulmaya çalışıcam oda olmadı 1.2 clio bakıcam biryandanda lpg takılabilecek başka markaları alternatifleri araştırıyorum baya kapsamlı araştırma yapıyorum bakalım hayırlısı olur inş. :)
BurakELMAS
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Burak ELMAS/İstanbul

İleti byburakby » 14 Mart 2011 15:58

yeni araç alacaklar için ; clio 3 1.5 dcı tavsiye ederim. ben bir hafta önce aldım ve çok güzel bir araç. yakıtı çok güzel. konforuda çok güzel. ayrıca sürüş pozisyonuda yüksek ve çok seri bir araç tavsiye ederim. ben 2007 modelini aldım. alacak arkadaşlara da şimdiden hayırlı olsun....
byburakby
ACEMI ER
ACEMI ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dcı 85bg
Kilometre: 160000
Yakıt: dizel
İsim ve Şehir: konya

İleti hasanozf » 01 Nisan 2011 20:32

dizel tabiki.
hasanozf
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio3 Faz1 Extr2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 77000
Yakıt: total excellium dize
Lastik Markası: michelin 185/60/15
İsim ve Şehir: Hasan

İleti elensi59 » 10 Nisan 2011 19:23

ilk aldığımda bende alışamamıştım dizele ses yüzünden ama şimdi iyiki dizel almışım diyorum :)
ne denirse densin lpg araç performansını çok etkiliyor hele 1.2 motora lpg arabayı iyice boğar lpg 2 bin 3 bin motor araçlar için ideal bence :)
artı lpg li araçları yetkili servis almıyor diye biliyorum artı byük alşverş merkezlerinde lpgli araçları otopark a almıyorlar artı tüp yer kaplıcak ki bizim araçlarda stepne aşağda simit yaptırma şansında olmicak abicim :) onun için 4eva dizelll :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti Leon_01 » 10 Nisan 2011 21:59

önüne gelen lpg hakkında yorum yapıyor yeni sistemlerde performans kaybı yok denecek kadar az. 1.2 olsun olmasın bu böyle 2 bin 3bin motor araçlar için ideal demişsiniz hiç bi mantık bulamadım ben bu işte bu kadar kullanan var 1.2den 1.6 motora kadar dediğiniz gibi aşırı bi etkisi olsa bu kadar yaygın kullanılmazdı.ayrıca lpgli araçları yetkili servisler kabul ediyor,simit depo taktırmak da mümkün.
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

Önceki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi