Far Sensörü.

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Far Sensörü.

İleti sezgin bey » 19 Şubat 2011 23:10

Sevgili arkadaşlarım mevcut bazı modellerde far sensörü donanımı mevcut. Dynamic ve Executive'lerde olduğunu biliyorum. Bir sorum olacak sizlere. Ben geçen yolculuk esnasında hava karanlık iken ve farlarım açıkken sol sinyal çubuğunun ucundaki auto butonuna 4 sn gibi bir süre basarak yol bilgisayarında otomatik far devrede yazdığını gördüm ve far sensörünü farlarım açıkta olsa devreye soktum. Fakat aklıma takılan bir konu var. Gene farlarım açıkken auto butonuna 4 sn gibi bir süre bastım fakat otomatik far devre dışı yazısını yol bilgisayarında göremedim. Ama ışıklara geldim yeşilin yanmasını beklerken gene auto butonuna bastım ve otomatik far devre dıı sinyali yandı. İlk başlarda acaba bir sıkıntımı oldu diye düünürken sonradan madem seyir halinde devreden çıkmıyor ama dururken neden çıkıyor sorusuna kendimce şöyle bir kanaat getirdim. Sistem sanırım biz farları kapamak istesek bile yani parkları dahil kapasak sol sinyal çubuğunu komple çevirip bütün lambaları bile kapamak istesek far sensörü devrede olduğu için ve araç seyir halindeyken bassakta devreden çıkmadığı için hep yanık kalıyor ve böylece bazen yolda ampülü sönük araçların ne denli tehlike teşkil ettiği mantığını aklıma getiriyor. Yani farın sönmesini sistem istemiyor gibime geldi. sizce mantığım doğrumu. Birde bir sorum daha olacak ışıklara çok yakın bir mesafe kala ben genelde aracımı boşa atıp yavaça süzülüyorum ama frene yavaşça basınca anlık yakıt tüketiminde azıcıkta olsa 0.1 ve küsür gibi değerler görüyorum. Acaba araç boşta giderken ben frene basınca motor zorlanıyorda yakıtmı yakıyor azda olsa. Nedir bu sorularıma cevaplarınız sevgili arkadaşlar. Saygılar.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

Re: Far Sensörü.

İleti ugurluhan » 20 Şubat 2011 00:34

Far sesnsörü ile ilgili kısıma bir şey diyemiyorum. Boştayken yakıt tüketimine gelince, Anlık tüketim değeri belirli bir hızın üzerinde görüntülenmekte(30 km olabilir bilemiyorum tam olarak). Giderken vitesi boşa alırsanız, frene basmanızla ilgisi yoktur, araç belirli bir tüketim değeri gösterir. Bunun nedeni aracın rolantideyken çalışmak için yakıta ihtiyaç duymasıdır. Dururken anlık tüketim değeri görmemenizin sebebi yukarıda söylediğim gibi yol bilgisayarının bu değerleri belirli bir hızın üzerinde göstermesidir. Araç belirli bir hız ile gidiyorsa ve motor yakıt tüketiyorsa anlık tüketim değeri görebilirsiniz. Bu değerler genelde mantıksız değerlerdir zaten. 0.1, 1 vb. 90 km hızla giderken boşa alın araç gitemeye devam etsin, frene basmayın. Anlık tüketim değerine bakın belirli bir değer gösterir. Gaza basar motora devir verirseniz o değerde artar. Vites boşta olsada...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti burak120320 » 20 Şubat 2011 00:43

Sezgin Bey ışıklara yaklaştığınızda boşa atıp süzülmek yerine aracı olduğu viteste bırakıp yada gerekliyse vites küçültüp gaza basmadan ilerleyin, anlık tüketimin sıfır olduğunu göreceksiniz (cut off). far sensörü benim aracımdada var ama hiç kapatmayı denemedim, aldığımdan beri hep devrede.. oyüzden bu konuda bi yorum yapamıycam..
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Bayram » 20 Şubat 2011 01:17

Far sensörüne hiç dikkat etmedim yani ekranda devrede veya devre dışı şeklinde
bende sürekli devrede ama unutmazsam yarın bakayım
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti semih89 » 20 Şubat 2011 01:25

ben de devamlı devre dısı kullanıyorum kendim açıp kapamak hoşuma gidiyor :) anlık tüketim de doğru rölantide çalışma yakıtını gösteriytor. 30km üzeri oldugu için de değer görebiliyorsunuz.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir