Yazılım/Beyin Ayarları.

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Yazılım/Beyin Ayarları.

İleti sezgin bey » 16 Şubat 2011 19:14

Sevgili arkadaşlar gün geçtikçe yeni paylaşımlar yapıyoruz. Geçenlerde Megane-3 sahibi bir arkadaşımız gündüz farlarının yanmadığını söylüyordu araçta far sensörü olmasına rağmen. Halbuki far var, Ama yazılım sebebiyle bu beyinden sanırım kısıtlanmış. Clio-3 lerin en son modellerinde olan ledsiz cam açma butonları konusundada epey bir araştırma yaptım ve içlerinde led ampul olduğunuda gördüm. Ve bu işin erbabı bir ustama sordum ve dediki beyin yazılımından ancak bu ledler yanar dedi çünkü lamba ve tesisat var. Sizce bu beyine girebilirmiyiz. Servis beyine girildiğin anlarmı. Sonuçta ordan aktif olucaksa yapmak lazım bence. Led var ama lamba yanmıyor.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

Re: Yazılım/Beyin Ayarları.

İleti oguz1 » 16 Şubat 2011 20:07

Garanti dışı bıraktıracak hiç bir işlemi yetkili servisin bilgisi olmadan yapmayın. Son pişmanlık fayda vermez. Garanti bitene kadarda canına okuyun kafaya takan ne varsa yaptırın.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti ugurluhan » 16 Şubat 2011 20:19

Bende megane var. Yerli üretim. Dediğiniz gibi farda ampül var ama yanmıyor. Yanması da mümkün değil. Fabrikaya sordum. Tesisat yokmuş. Extradan kablolama gerekiyormuş. Fabrikada da bunu onaylamıyormuş... Aracın Beyini ile alakası yok yani. Malesef bu RENO yetkililerinin beyinleri ile ilgili bir sorun.
Türk insanına gündüz farını çok gören fransa zihniyeti de var işin içinde... O ledler dediğiniz gibi vardır. Çünkü kumanda paneli standart. Kumanda panelindeki ledi çalamıyorlar. Ama kablo bağlamayınca zaten geriye bir sorun kalmıyor. Amaçlarına ulaşmış oluyorlar... Bu tür garip işleri anlamak çok güç. RENO gerçekten anlaşılması zor bir marka. Ama satıyor yapacak bir şey yok. Bende clio dan sonra reno almayı düşünmüyordum ama emsal modeller içinde artıları eksileri tartınca reno malesef ağır basıyor. Ama inatla bu çalma huyundan vazgeçmiyorlar... Ne diyelim...Belki bir gün düzelir...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti Oktay ACAR » 16 Şubat 2011 23:31

ugurluhan demiş ki:Bende megane var. Yerli üretim. Dediğiniz gibi farda ampül var ama yanmıyor. Yanması da mümkün değil. Fabrikaya sordum. Tesisat yokmuş. Extradan kablolama gerekiyormuş. Fabrikada da bunu onaylamıyormuş... Aracın Beyini ile alakası yok yani. Malesef bu RENO yetkililerinin beyinleri ile ilgili bir sorun.
Türk insanına gündüz farını çok gören fransa zihniyeti de var işin içinde... O ledler dediğiniz gibi vardır. Çünkü kumanda paneli standart. Kumanda panelindeki ledi çalamıyorlar. Ama kablo bağlamayınca zaten geriye bir sorun kalmıyor. Amaçlarına ulaşmış oluyorlar... Bu tür garip işleri anlamak çok güç. RENO gerçekten anlaşılması zor bir marka. Ama satıyor yapacak bir şey yok. Bende clio dan sonra reno almayı düşünmüyordum ama emsal modeller içinde artıları eksileri tartınca reno malesef ağır basıyor. Ama inatla bu çalma huyundan vazgeçmiyorlar... Ne diyelim...Belki bir gün düzelir...

FACEBOOK RENAULT Sayfasında Clio'dan çaldıkları torpido ve bagaj lambalarını ısrarla yazdım tahrik ettim,''İçinizde gururlu,haysiyetli bir yetkisiz yetkili yokmu.'' dedim galiba etkilendi birisi şikayet formunu doldurun diye yazdılar,sizi arayacağız dediler ama 10 gün oldu ses yok...Bekliyorum bakalım ne olacak,kafaya takarsam iş FRANSA'ya kadar uzar...
Aslında çokda kızamıyorum adamlara bizim ödediğimiz vergiler ile kazıklandığımız benzin ile maaş alan MECLİS'tekiler ÇAL'dıktan sonra,onlar ÇALMIŞ çokmu...

(Aman birileri yine alınganlık gösterip siyaset yapıyorsun demesin,lütfen...)
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti andante » 18 Şubat 2011 00:58

bu çalmalarla ilgili bende yazdım,internette şikayet sitesinden ve reno genel müdürlüğüne de yazdım..maalesef arkadşlar sizin aracnızda bu donanımlar yoktur diye saçma bir mail geldi..bazıları için kalite demek olan şey renoda maaliyet oluyor nedense.açık söyleyeyim eğer bunları görebilseydim bu araca bu fiyatı vermezdim..punto evo ile arasında kalmıştım keşke onu alsaydım
andante
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5DCI
Kilometre: 40
Yakıt: opet,shell
Lastik Markası: bristone
İsim ve Şehir: mersin

İleti CHIEF » 18 Şubat 2011 19:27

Reno her modelde bir güzellik yapıyor sağolsun.Bizim cliolarda bagaj aydınlatması yoktu.
Bir arkadaşım geçen hafta dizel fluence aldı.Ön kaput altındaki keçe yok.Benim bildiğim bizim dizel clioların bile en baz modelinde var.Bir üst seğmentteki arabada olmaması ilginç.Oda uğraşıyor sağı solu aradı ama herhalde bir sonuç çıkmayacak...
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir