Pasta Ve Cila

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Pasta Ve Cila

İleti sezgin bey » 13 Şubat 2011 23:54

Sevgili arkadaşlar aracımı alalı 3 ay oldu. Evimin önüne aracımı park ediyorum. İster istemez sevimli dostlarımız kediler otomobilimin üstüne çıkıyorlar oyun oynuyorlar. Çıkmalarına lafım yokta patileri çizince ister istemez canım sıkılıyor. Bende carpex marka süngerli metal kutu içinde bir cilalı oto pastası aldım. Peki pasta yapmanın incelikleri nelerdir. Kedi çizikleri sadece çizik şeklinde derin değil kaç seans uygulamam lazım ve kaliteli bir sonuç alırmıyım. Cila sıcak havada güneş altındamı atılır yoksa gölgede atılıp beklenip sonra güneşemi çıkılır. Lokal yani bir kaç bölgeye atılan pastanın otomobil boyasına zararı olurmu. Saygılarımla.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

Re: Pasta Ve Cila

İleti ByOnder » 14 Şubat 2011 00:51

pek bi inceliği yok inceliği sabır ve emek aslında uygulama şekli üzerinde yazar zaten normalde pasta ayrı işlem cila ayrı işlemdir ama bu birleşik ürünlerde iş görür de tam pasta denemez onlara kaç seans uygulayayım die birşey yok tek seferde ciziği çıkarıyosa çıkarıyodur fazla yapmak birşey değiştirmez.güneş altında uygulamayın zaten bu mevsimde o güneşi bulamassın lokal uygulamada kötü görüntü oluşturur dalgalanmayı farkedersiniz yer yer parlak yer yer mat gibi gözükür rahatsız edici bi görüntü olur komple uygulamak daha uygundur
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti sezgin bey » 14 Şubat 2011 12:28

Peki pasta aynı bpya koruma gibi yeni aracın üstündeki boyanın cilasını kaldırıyormu yoksa sadece çiziklerimi gideriyor. Hani yeni araçlara boya koruma bazı servisler tarafından önerilmiyor. Çünkü yeni aracın boyasının üstündeki cilayı komple kaldırıyor peki bu cilalı pastada böylemi.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 14 Şubat 2011 14:47

Bence riske girmeyin. Ben zaman zaman, gözüme giren çizikler için lokal pasta yaptım. Ama yıkamacılar veya boyacılar görüyor farklılığı ve önermiyorlar lokal pastayı. Yukarıda belirtildiği gibi yapılacaksa tümden yapmak lazım pastayı. Ha, ama cila isteyen istediği zaman istediği kadar yapar, o ayrı...

Bence son pasta zamanından sonra en az 4-5 sene sonra pasta yaptırmak gerek. Bizler uğraşmamalı bu işle. Çünkü orantısız ve plansız yapılan pastalar, boya üzerinde iğrenç sonuçlar doğurabiliyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ByOnder » 14 Şubat 2011 17:09

sezgin bey demiş ki:Peki pasta aynı bpya koruma gibi yeni aracın üstündeki boyanın cilasını kaldırıyormu yoksa sadece çiziklerimi gideriyor. Hani yeni araçlara boya koruma bazı servisler tarafından önerilmiyor. Çünkü yeni aracın boyasının üstündeki cilayı komple kaldırıyor peki bu cilalı pastada böylemi.

şimdi bakın pastalı cila hiç kullanmadım ama gördüm ve muhtemelen pasta kadar etkili değildir o yüzden cila atar gibi komle uygulanmasında sakınca yok.

pasta ve cila ayrı olduğunda ise kendi işlemimden bahsedeyim asla pastayı komple yapmam gereksiz pastayı çiziklere ve lekelere uygularım üzerine komple cila yaparım cila yapmayacaksam zaten pasta asla yapmam yani şöle düşünün pasta, cilanın macun astarıdır macun astar ise pürüzlü bozuk bölgelere uygulanır
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti sezgin bey » 14 Şubat 2011 22:51

O zaman işin erbablarına tekrar sorayım. Şimdi malum kedicik kardeşlerimiz bizim böcüğün üstünde kaydırak yapmışlar:)) malum ön reno ambleminin orasıda tam kaydırak gibi olmuş ve orda bir pati çiziği derin değil ve motor kaputunun tam üstünde dikkatli bakılırsa çizik hareleri mevcut. Ben yeni aldığım Carpex cilalı pastayı nasıl yapabilirim. Bu çizikleri yok edeebilirmiyim. Sevgili arkadaşlarım bu işin tam ince ayrıntılarıyla madde madde bana anlatabilecek olan varmı acaba. Hayırlı Kandiller.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti ByOnder » 15 Şubat 2011 12:07

hocam şimdi ürünün tam işlevini bilmediğimden bişi diemiyeceğim ama ilk önce denemeden anlayamayız ön kaput panal ve ön tampon ilk uygulama alanın olsun ilk önce teker teker gördüğün çiziklerin üzerini gezeceksin biraz kuvvet uygulayarak varssa kendi süngeriyle yoksa üstübi ile yanlız ben varsa bile sünger üstübi kullanmanı öneririm. çiziklere uygulama yaptıktan sonrada bütün bölgeye uygula dairesel şekilde sürdüğün cilayı yedirene kadar işlem bu yani
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 41 misafir