MertDeniz demiş ki:Performans konusunda öğrendiğim bi konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki sizlerin de bildiği bir şeydir ama ben yine de paylaşmak istiyorum. Bizim km göstergesinde 50 - 90 - 130 km/h lerde kırmızı işaretler var. Ben bunların ne işe yaradığını bilmiyordum. Renault'da çalışan bir arkadaşımla konuşurken konu açıldı. Onların vites değiştirme çizgileri olduğunu söyledi. Ancak 30 km/h de çizgi yok. Orda da olması gerekiyormuş. Yani 30 km/h de 2. vitese 50 de 3. vitese 90 da 4. vitese 130 da 5. vitese atmalıymışız. Denedim ve arabalarımızı bu şekilde kullandığımızda gerçekten hiç beklemediğimiz performansı elde ediyoruz. Motor sesinin ilk denemelerde rahatsız etmesi normaldir. Bu şekilde kullanmaya devam ettikçe motor açılacaktır ve bu ses azalacaktır. Ben düz yolda normalde 155 i geçemezdim. Bu şekilde 170 i gördüm düz yolda. 130 da 5 e atınca adeta kopuk uçurtma gibi gidiyor. Burda konu açıldığı için söylüyorum. Özellikle bizim araçlarda hıza karşıyım. Kazasız günler dilerim.
iyi güzel de bi sürü motor seçeneği var hepsinin vites değişim aralığı farklı olur 1.2yle 1.6yı aynı şekilde nasıl kullanıcaz 1.2yi 130da 5e attığımı düşünemiyorum bile