Çok teşekkürler arkadaşlar. Hep birlikte. :)
oguz1 demiş ki:...Tek eksiğimiz USB bağlantısı acaba nereye ve nasıl olur?
Abi valla o iş tamamıyla sakat bir iş. Ben bahçede yukarıdaki işlerle uğraşırken bir hocam geldi ve aracındaki USB olayını gösterdi. Torpidodaki bir kutu (üzerinde envai çeşit jack girişi mevcut) üzerindeki USB port'una takıyor belleği ve ses ünitesi (teyp diyerek hakaret etmeyeyim heyvana) bellekteki mp3'leri listeleyip çalıyor falan.
Yani bizim Cd Çaların, harici bellekteki verileri yorumlayabilme özelliği olsa (bilmem var mı) belki uğraşırız da bana yoktur gibi geliyor. Ya da bir yorumlayıcı aparat almak, onu bizim yaptığımız kabloya bağlamak gerek. Tabii eğer yanlış fikirler yürütmüyorsam...
semih89 demiş ki:...bu soketten nereden bulabilirim... ...bizim burada blaukpunt mudur nedir onun servisi var...
Öncelikle işin esası, teybi söktükten sonra Blaupunkt olup olmadığı konusunda şüpheye düştüm. Servisteki bir eleman bu markayı telaffuz etmişti, aklımda kalmış. Baktım teybe, hiçbir ibare yok üzerinde... Soket konusuna gelince; İşte o kriz bir iş. Çoğu arkadaşımız aradı onu sağda solda ama bulmak gerçekten zor. Ben, bu konuda yer alan o yeşil suratı bir kağıda basıp elektronikçi teypçi elektrikçi aradım 1-2 gün. Şansınız varsa bulabilirsiniz. Anlatmışımdır; Benim bulduğum satıcı şansıma şaşırdı. Onlar da Almanya'dan bir kutu dolusu gayet özel yapım, non-standart tipte soket, kablo, jack ıvır zıvır getirtmişler. Kutudaki tek malzeme işlerine yaramış, diğerlerini kaldırmışlar yukarı köşeye. Yani adamlar o malzemeye ihtiyaçları olmasa, o sebeple soketi de bulamayacağım falan. Olay bu derece yani...
Fakat samimiyetle söylüyorum, soket vs. hayatta bulamasaydık, jack koblosunu direkt dişi pin'lere lehimleyip, onları da teybin arkasındaki erkek pin'lere geçiriverecektim. Belki o soket bölgesine de sıcak silikonu basar sabitlerdim. Ya da kabloları teybin arkasına yine sıcak silikonla sabitlerdim. Çözüm çok aslında... İstanbul'da bir elektronikçi direkt teybin içinden alıyor bağlantıyı. O da bir yöntem...
CHIEF demiş ki:İşte budur........ :Yahoo!: :Yahoo!: Ve bir proje daha başarıyla sona erdi. :good: Devrim tebrikler gerçekten.. :Bravo: :Bravo: Anlatım tek kelimeyle mükemmel olmuş.Hiç bu işlerden anlamayan birisi dahi yeşil jack olayını hallettiği taktirde kolaylıkla yapar hehalde.Küçük paralarla büyük işlerden biri daha oldu bu değilmi ?
Devrim demiş ki:CHIEF'e teknik yardım ve fikirlerinden dolayı çok teşekkür ederim.
Ne demek bu olayda birazcıkta katkımız olduysa ne mutlu. Tamam bu iş bitti. Şimdi yeni projeler bulmak lazım..Şöle cruise sistemi falanmı yapsak ne dersin.. :D :D
Teşekkürler CHIEF. Gerçekten bilgi paylaştıkça güzel ve gelişiyor.
Ben aslında, bu tip projelerle bu sitenin bir yere gelmesini arzu ediyorum. Güzel bilgi paylaşımına lafım yok ama "başka sitelerdeki gibi" konu açılmış, en başta bilgi, sonra geyik... böyle olmasını arzu etmem. Hele konu ClioIII ise, diğer akran sitelerden farkımız bu tip bilgilendirici detaylı çalışmalar olacaktır diyorum. Bu konu güzel bir örnek, açtık, tartıştık, karar verdik, yaptık. Budur!...
Cruise Control'a gelince... mmm... hmmm.. humm... Onu çok etraflıca bir düşüneblim abi. :mrgreen: Bir kaç defa elektronik mühendisliği okumam gerek şahsım adına konuşursam. :D