[3.1 Auth] Havalandırma Çerçevelerinin Boyanması

Aracımıza uyguladığımız küçük büyük her tip modifiye çalışmaları.

Re: Havalandırma Çerçevelerinin Boyanması

İleti samet358 » 12 Mayıs 2009 20:28

işte ben pas attım sana devrim abi :) deneme yanılma yöntemiyle görmek lazım konsolda falan :) gerçi konsolun o mat rengi benim çok hoşuma gidiyo.. ama sökmesi falan da çok basit yani, ısıtıp yeniden yavşatarak kolayca sökülüyor. ben çıtalardan önce kumanda mouse vs şeylerde denemiştim..
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Bursa

İleti -kadircan- » 03 Haziran 2009 09:48

orta konsolu sökmek için teybin sökülmesi yeterlimi,ve bu mavi çıtalar nasıl sökülüyor
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Devrim » 03 Haziran 2009 17:37

-kadircan- demiş ki:...ve bu mavi çıtalar nasıl sökülüyor

Devrim demiş ki:...
Bölüm 2: Çıtalar

Çıtaları sökmek daha kolay geldi bana. Elle bile rahatça çekilebiliyor. Sağdaki uzun olanını söküp boyamaya başladım. Solda, direksiyonun solunda kısacık var bir tane, sonradan aklıma geldi o. :)
[ img ]
...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Kenancelik » 03 Haziran 2009 21:20

Allah aşkına şu konsolu söken,sökülürken gören ya da söküldüğünü duyan bir arkadaş var mı?
Devrim,bir sorum da sana olocak: Boyanan yerleri tekrar bir kat daha boyasak nasıl olur.İlk acemilikten küçük zımpara çizikleri hafiften belli oluyor,sence bunları kapatmak için üzerine bir kat boya yeterli olur mu üstad ne dersin ;)
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti Devrim » 04 Haziran 2009 00:18

Kenancelik demiş ki:...Boyanan yerleri tekrar bir kat daha boyasak nasıl olur.İlk acemilikten küçük zımpara çizikleri hafiften belli oluyor,sence bunları kapatmak için üzerine bir kat boya yeterli olur mu üstad ne dersin ;)
Aslında benim, sol-arka iç kapı açma kolunda var derin bir hat. O parça için ve diğer mevcut boyamış olduklarım için, sırf spor olsun diye tekrar boyasam mı diyorum ben de...

Ama bunu yaparsam 300 kumluk ile yine ön zımpara yapar, arkasından 500'lük ile düzeltme yaparım. Mevcut boyası ister çıksın ya da çıkmasın (ki daha önce zımpara yaparak boyamışsanız çok zor çıkıyor). Ondan sonra üzerine bir kat daha boya atarım. Yani tekrar bi' zımpara işlemi olmaksızın boyamam demek istiyorum.

Şunu da ekleyeyim; Sendeki zımpara çizikleri çok derin ise, bilmiyorum kaç kat boya atmalısın ki çizikler kapansın. Bu problem olabilir. O yüzden o çizikler yüzeye yaklaşana dek 400 veya 500'lük zımparalarla yoğun bir zımpara çalışması yapman daha faydalı olabilir.

Şimdi aklıma geldi de... Forumda bir arkadaş anlatmış ve aklıma sokmuştu. Havalandırma çerçevelerini saydam kaplama maddesiyle kaplayıp, fön makinesiyle de şekil vermeyi düşünüyorum. Vernikli bir görünüm olacaktır. Bir deneyeyim önümüzdeki günlerde.
8-)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti -kadircan- » 04 Haziran 2009 08:11

çiziklerin kapanmasında sprey astar bota çok işinize yarayacaktır.astar boya ile boyadıktan sonra astarı hafif bir zımparalayıp silerseniz güzel olur
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 05 Haziran 2009 17:34

devrim bu sprey boyamadan sonra arabayı ısıtmak için fanları açtığında boyada bir değişiklik oldumu
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti anakonda_425 » 05 Haziran 2009 18:45

Abi çok güzel olmuş benim arkadaşta Authentique var ona söyliyim bi yapar yada benim yardım etmemi ister. :mrgreen:
anakonda_425
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio Grandtour Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCİ 80 HP
İsim ve Şehir: Mert/İzmir

İleti Devrim » 07 Haziran 2009 17:31

-kadircan- demiş ki:devrim bu sprey boyamadan sonra arabayı ısıtmak için fanları açtığında boyada bir değişiklik oldumu
Hayır abi, hiç bir değişiklik olmadı.

Hayırdır?
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Kenancelik » 09 Haziran 2009 22:03

Bugün sanayide yan aynaları boyatırken bir vernikte havalandırma çerçevelerine atmalarını söyledim .Usta 15 dakika sonra iş yerime telefon açtı.Abi attığımız verniği boya kabul etmedi napıcaz.Geliyorum diyip çıktım birde ne göreyim.Bizim onca emeğimiz bir anda berbat olmuş gitmiş .O an sinirden resimleyemedim ama görüntüsü yanık deri gibi bir hal almıştı.Anlaşılan bizim sprey boya verniği kesinlikle kabul etmiyor(Sakın kimse denemesin)Neyse sil baştan kalan boya ile yani orjinal platin gri ile tekrardan boyattık,üzerine birde vernik..Renk olarak gösterişli olmasada vernik sayesinde parlak ve cilalı görünüm olarak çokta fena durmadı.
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti -kadircan- » 10 Haziran 2009 08:59

geçmiş olsun,sprey boyalar genelde su bazlı olur ondada problem olmaması gerekirdi,neyseki kurtarmışsınız,bende kendimmi boyasam boyacıya vernikli boyatsam diye bu hafta bayaa düşündüm.bu gün bir boyacıyla görüşüp ona göre karar vereceğim ve en geç yarın boyanmış olacaklar.bir haftadır arabanın içi sökük dolaşıyorum
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 11 Haziran 2009 09:53

arkadaşlar havalandırmaları boyamak/boyatmak için söktüm fakat sizin dikkatinizi çektimi bilmem resimdede göründüğü gibi sökülen yerden içeri baktığımda içerideki metal yapının boyalı olmadığını gördüm sizlerdede böylemi

birde çıtalar için ahşap deseni denedim fakat folyo iyi yapışmıyor

ön panjurunda astarlı hali tabii ben orjinal halini kullanacağım,parçayı merak edenler için boyadım
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 11 Haziran 2009 16:33

arkadaşlar çerçevelerim boyaya girdi cumartesi montajını yapınca resimlerini çekeceğim
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 12 Haziran 2009 17:11

Kadircan; Fotoğrafta görünen pancurun astarlı hâli değil mi? Ya değilse renk bana da kötü geldi. O iki pancuru da boyamak benim de aklımdaydı. Fakat ben sadece içindeki "iki satır"ı boyayacaktım. Sonra o nikel aparatları alıp taktım, boyamaktan vaz geçtim.

Ama yine de şunu sormak istiyorum; Pancurları nasıl çıkardın? Çekince sökülüyor mu?

Bir de, çıtaya folyo yapışmadı demişsin. Zımparalamadıysan üzerindeki desen sebebiyle tutmaz diyecektim. Zımpara tavsiye edilir. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti -kadircan- » 29 Haziran 2009 10:11

kenan ben tamamını gri boyattım gerçekten orjinal oldu,maviyi zamanında nasıl svmıişim anlam veremedim,giri veya piyano siyah dedikleri renkten boyatabilirsin
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

ÖncekiSonraki

Modifiye

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir