Sağol Kadircan. Konuyu okurken "eyvah" dedim ama senin bu iletinle rahatladım.-kadircan- demiş ki:...aklınızda bulunsun böyle durumlarda SENTETİK TİNER kullanın ve arabaya dökmeden sadece kullanacağınız beze dökerek kullanın...
-kadircan- demiş ki:mazot derken katır dizel,euro dizel,bio dizel hangisi uygun :lol:
evet mazot ve benzin yeri geldiğinde temizlemede kullanılabiliyor ve zarar vermiyor.özellikle gelin arabası gibi süslemelerden sonra bant izlerini güzel temizliyor.
murat87 demiş ki:arkadaşlar merhaba arabaya nerden olduysa beyaz boya olmuş yağlı boya nokta nokta benim birader yıkamcaıya sormuş o da tiner demiş ben yokken abisine iyilik yapacak almış tineri silmiş yarısına kadar yaptığında ben yetiştim çıkarmış çıkarmasına da boyayı da biraz mahvetmiş dalgalı bi yüzey oluşmuş dikkatli bakınca belli oluyo pasta cila çektirsem hem geri kalan boyalar çıkar hemde tinerin bozduğu yerler düzelir diyorum ne dersiniz ? başka önerisi ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim 14 yaşında kıyamadım da heves işte de keşke soraydı :(
suskuncocuk demiş ki:Arkadaşlar, 2008 model gri clio 3 arabamın üzerine sanırım park halinde yada yıkamacıda bulaşmış olabilir gri boya noktaları oluşmuş. (Aracımın çok yakınında boyada yapılmış olabilir). metal kısımlarda aracın boyasıyla aynı renk olduğu için çok farkedilmiyor ama siyah plastik aksamda (aynalarda cam kenarlarında) benek benek gri boyaları görmek mümkün tiner plastik aksama bulaşmış boyayıda temizlermi?
suskuncocuk demiş ki:teşekkür ederim Sani tavsiyen için. Ama diğer bir siteden alıntı aşağıda. Sorum acaba pasta plastik aksamda hasara neden olurmu? Bulaşmış boyayı pasta ile çıkartalım derken daha kötü olmasın. alıntıyı kopyalıyorum.....
Orjinalden alıntı: kedhy
Ancak siz yaparken dikkat edin eğer aynadaki, kaputtaki, (ön panjur) kapı çıtalarındaki kısaca arabanın kaportasındaki siyah plastik yerlere bulaşırsa çıkmıyor cila yada pasta.
Yıkanınca yada gaz ile silinince çıkar gibi yapıyor sonra kuruyunca yine ortaya çıkıyor. (malesef tecrübe ile sabit)
Hatta daha sonra autoking e gittim çıkartın diye onlarda çıkartamamıştı. Arabayı öyle satmıştım.
Ya cila yaparken boyacı bantı ile iyice kapatın plastik aksamları yada temiz temiz uygun bi yer bulun oraya yaptırın.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir