murat87 demiş ki:düz yolda eğim yoksa 170 i geçmiyor zaten 150 den sonra mırıldanarak hızlanıyor önceden bahsetmiştim gti ım vardı 206 o 3. viteste görüyodu 150 yi :) ama alıştım vallaha clioya az yakıo konfor iyi gaza getiren yok :) rampa aşağı 185 gördüm daha da çıkmadım bence bu araç için 160 dan sonrası iyi değil 206 gerçekten clioya göre yol tutuş konusunda çok çok daha iyiydi gerçi gti olduğundan süspansiyon sertti ama clio yüksek süspansiyon yumuşak ama yol tutuş kötü değil orta yani bu araba ekonomi arabası babacım zorlamıcan 120 130 gitcen sonra inicen 90 a açıcan müziği sağdan sağdan miss :)
Devrim demiş ki:Geçtiğimiz hafta, Ereğli Pozantı arasındaki yeni otobanda çok hoş uzun meyilli bir bölüm var. Orada kilometre göstergesi 178 km/s hızı gördü. Ama navigasyon cihazı 173 km/s dedi... Ki aslolan da odur. Yani en azından kilometre göstergemize göre. Bunu başka bir konuda yazmayı düşünüyorum zaten.
Yalnız, şu yollardaki kocaman sayılsal hız tabelaları var ya, "hızınız şu, yavaşlayınız" diye yazar hani kocaman. Oradaki rakamlarla birebir tutuyor navigasyondakiler. Çünkü daha önce de bir iki defa denk gelmişti, "e iyi yine düşük saptadı" deyip duruyordum. Navigasyon cihazı kullanmaya başlayınca aynı şeyi farkettim. Biraz da o yüzden güveniyorum cihaza.msaltik demiş ki:navigasyona çok aldanma, bu tarz cihazlardaki konum hassasiyeti düşüktür, dolayısı ile hız saptama doğruluğu da. Ben PPC'imde IGO2008 kullanıyorum. onunla karşılaştırıyorum, genelde düşük gösteriyor zaten. Şunu dene sabit durduğunda bile bazen, hızını 1km/h civarında gösterir. Niye çünkü konum hesaplarken seni farklı konumlarda hesaplıyor peşpeşe, bu da hareket ettiğin anlamına geliyor, ama etmiyorsun :mrgreen: ...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir