merhaba bende clio 1,5 dci 65ps sahibiyim önceki arabam honda civic vtec_vti 160ps di
acıkcası clio yu alınca baya bi hayal kırıklıgı yaşadım ama ekonomik olması beni biraz rahatlattı
topicte okudugum yazılara göre 150 - 160 km lere zor cıkıldıgı ve 65 ps in performansız bulmuş bazı arkadaşlar
ben şahsen kendi cliomla 185 km yapabildim ama birazdaha zorlama ile 190 çıkabileceğimi düşünüyorum
performans istiyenlere nacizane birkaç tavsiye veriyim istedim
1- motor yağı çok önemli ben CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40 kullanıyorum gayet başarılı ve çok memnunum
hatta 30.000 bakımında CASTROL EDGE SPORT 10W-60 denemeyi düşünüyorum biraz daha performanslı oldugunu söylediler
2- orjinal hava filtresi kullanıyorsanız herbakımda bir değil bakım arasında 1 kez değiştirmenizi öneririm
şayet kutu içi performans filtre kullanıyorsanız bakım aralarında birkaç kez temizletmenizi öneririm
3-full depo mazot aldıgınızda DİZEL KATKISI kullanmanız (en fazla 2 ayda birkere) bu ne işemi yarar
kısaca : subaplardaki kirleri temizler (buda performans arttırır)
Soğuk çalıştırılma performansını yükseltir.
Enjektörleri temiz tutar
Yakıt donmasını önler
Maksimum performans
Düşük yakıt tüketimi sağlar
Mazotta nemi, suyu, pisliği ve kükürdü temizler
performans düşünen arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana herkeze iyi forumlar