dci65 demiş ki:hemen alıyorum.. bu haftasonu takıcam inşallah.. teşekkürler bilgi için.
Tolga demiş ki:berkalpberk demiş ki:arkadaşlar eğer isteyen olursa junyan'ın sitesinden irtibata geçip isteyebiliriz 4er çift paketler halinde geliyor türkiyedeki fiyatından daha ucuza gelebileceğine eminim ...
Ama gumrukde sorun olabılır cunkı gumrukderkı sen sahıssın madem 1 den fazlanıye aldın bıu tıcarete gırer dıyor adamlar
ohhdude demiş ki:Arkadaşlar ben Taiwandan topu mal çekiyorum. Sakın topluca getirtmeyin derim eğer gümrükte tanıdığınız yoksa.
Olayı özetleyim size stoplar toplu olarak gelecekleri için sen nekadar ticari değil desende inanmayacaklardır. Tolga arkadaşımızın da dediği gibi 1 adetin üzeri ticari amaç güder. Bu parçalar hangi gümrüğe giderse gitsin bunları gebze gümrüğüne gönderecekler. Çünkü gelen bütün oto yedek parçaları gebze gümrüğüne gider orda incelenir ve onay verilirse gürükten mal çekilebilir. Ama dediğim gibi gümrükte iş bitirici tanıdığınız varsa vergisini %23 üzerinden ödeyip malı çekebilirsiniz. Eğer iş bitirici harbi sağlam birisi ise stop başına 25-30 Ytl ödeyip işi hallettirebilirsiniz.
Bu masraflara ek olarak muameleci 100-200 tl arası para alır.
30+30 60 liradan 2 adet bandrol parası.
İş bitiriciye noterden vekalet vereceksiniz 75 tl
parayı alıcıya transfer için 30-40 ytl masraf
tahmini 30-35 dolar bir çift far kargo fiyatı.
Adet az olacağı için ucuza getireceğiz diye daha pahalıya çıkabilir, hatta işin içinden hiç te çıkamayabilirsiniz. Gözüken gözükmeyen birçok masrafı var arkadaşlar hesabınızı iyi yapın. Keşke ebay da olsada 1 er 1er herkez kendine alsa. Ozaman bi sorun çıkmaz hertürlü malı alırsınız.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir