PERFORMANS İZLENİMLERİ

Dizel Motorlara dair...

Re: PERFORMANS İZLENİMLERİ

İleti Bahadir » 30 Haziran 2008 16:43

Murat demiş ki:
Bahadir demiş ki:Bu cuma günü depoyu doldurup bu katkı maddesini deneyeceğim. İzlenimlerimi yazarım mutlaka.

Şu anda Bahadır'ın yakıt ortalaması kesin yüksektir.Katkı içindeki maddeler yakıtı daha yanıcı hale getiriyor ...

Aradığım katkı maddesini bulamadığım için başka bahara kaldı arkadaşlar. Birde istasyon sahibi arkadaşta fazla uğraşmana gerek yok eğer bizim benzinlikten alıyorsan bişi olmaz dedi (Bu arada benzinlik Shell) o yüzden deneyemedim. Ama o markayı bulsaydım deneyecektim. Biraz fazla yakacağı kesin ama.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

Motorum Sendeledi. :)

İleti Devrim » 02 Ocak 2009 15:30

Selamlar...

Arkadaşlar geçen kış hiç sorun yaşamadım motorla ilgili. Bu sabaha kadar bu kış da hiç sorunum olmamıştı. Şu günlerde Konya, -13 dereceyi görüyor geceleri. Evle iş mesafem yakın. Normalde gideceğim mesafe yakın da olsa (1.1Km ilâ 5Km arası değişiyor) aracımı hergün kullanmaktan yanayım. Özellikle kışın, motorun sürekli faal olmasını doğru buluyorum, her ne kadar fazla yaksa da. Haftasonları bile okula gidip çalışıyoruz. Araç her gün yola çıkıyor.

Fakat 31 Aralık gecesi yılbaşı programımdan sonra eve gelip aracı parkettim. Ertesi gün, yani ayın 1'i boyunca araç kaldı park yerinde. Bu sabah (2 Ocak) aracımı çalıştıracağımda hava ısısı -9 idi. Aslında yaşadığım şey "sorun" sayılmaz. Motor tek basışta çalıştı ve soğuktan ötürü devir 1000'e geldi herzamanki gibi. Fakat şöyle bi' 10 saniye kadar devir ibresi, 750 ile 1000 arasında oynayıp durdu kararsız şekilde. Sanki stop edecek gibi oldu falan, en sonunda toparladı. 15 saniye sonunda stabil şekilde 1000 devrin çok çok az altında (950 gibi) kaldı ve öyle devam etti.

E doğal olarak tırstım. Araç neredeyse 1.5 gün kaldı karın altında. -9 derecede yağın donacağını sanmıyorum. Su kutusunu açıp araçta bulunan bir kalemle yokladım, suyun rengi zaten turumcumsu, antifirizli. Su normal, donma yok... Neyse, 2 dakika sonra kalkış yaptım ve okula vardım. Yine bi 1 dakika daha çalıştırdıktan sonra susturturup yağa baktım, normal idi.

İlk defa böyle bir "sendeleme" yaşadım. Fikirleriniz var mıdır, nedir olay size sorayım dedim. Ya da bu kadar soğukta ve beklemede normal midir bu?...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Devrim » 02 Ocak 2009 15:48

Total Eurodiessell.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Devrim » 02 Ocak 2009 16:00

:mrgreen: Valla umarım tek problem yakıttır. Hiç sorun değil. Yine aynı şikayet olursa öyle yapayım doktor bey. :)
Tolga, mesele vuruntu değil. Devrin, bir kaç saniyeliğine anlamsız ve endişe verici şekilde yukarı aşağı oynaması. Yoksa soğukta vuruntu ister istemez oluyor, ona alıştık.

Bu sabah sürpriz oldu bana bu. 2009'a böyle başladık. Belki de yeni yıl şakası yaptı benim böcük bana. :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti oguz1 » 02 Ocak 2009 16:31

Valla ben daimi total kullanıcısıyım, son 1 aydır yani soğuklar başladı başlayalı ilk çalışmada epey sarsıntılı çalışıyor. şimdi totale yazıyı döşüyorum. 2 yıldır kullanıyorum. hiç bu kadar sarsıntılı olmamıştı, demekki şikayet fazlaysa imalatta proplem vardır.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti dci65 » 02 Ocak 2009 18:48

benim araç devamlı kapalı garajda en az 10 derecede beklliyor. dolayısıyla öyle bi sorun yaşamadım. ama totalden aldığım yakıt hiç hoşuma gitmemişti. ayrıca belirtmek isterim ki, bugüne kadar kullandığım en dengeli en sessiz çalıştıran yakıtı ALPETten aldım.. ışık yanalı 50 km olmştu, artık yakıt almam gerekiyordu, alpete girdim 50 ytl'lik aldım. mükemmeldi. sessizdi, performanslıydı ve yakıt tüketimimde(anlık tüketimde) shellden daha ekonomik gibime geldi. evimin yanında shell olduğu için ordan alıyorum ama hemen yanına bide alpet açılsa, hiç kaçırmam devamlı alpetten alırım.. ayrıca asıl konu başlığımıza gelince; bazı arkadaşlar yol tutuş kötü demişler, çok doğru söylemişler.. aracın orjinal hali fena.. yay taktığınız zaman bu sorun ortadan kalkıyor. 170le 4 şerit atmaya başlıyorsunuz savurmadan.. ayrıca bende 200 gördüm 65 bg aracımla. zor bişi değil. yeterli iniş-çıkış ve eğim yakalanırsa yapılabilir. eskiden saab 93 sportsedan kullanırdım. performans ve yol tutuş olarak fersah fersah önde bi araç. fakat ne gariptir ki 3.5cm yaylı clio beni şu anda tatmin edebilmekte.. daha küçük boşluklara girebiliyosunuz. bu şekilde trafikde 530d geçmiştim ben :) ben atıyorum aracı 3 metrelik boşluğa, adam atamıo, deli oluo :D sonra trafik açılınca gene arkama geliodu.. en son trafik tıkandığında camı açıp adama "abi yol seninle kısaldı valla ama 65 bglik arabaya geçildin be" diyip gülmüştm adam da gülmüştü :) kısacası clio şehiriçinde makas vs tarzı şeyler için çok uygun bi araç..
dci65

İleti oguz1 » 02 Ocak 2009 19:55

Murat demiş ki:Yaa o kadar yazı yazdım size birinizde çıkıp tamam Shell deniycem demediniz :mrgreen: Daha ne diyim abi size :mrgreen:
Titreyinnn aklınız başınıza gelsin :mrgreen:

Alışmış kudurmuştan beterdir. Yazın performans çok güzel. Kışında ısınca güzel oluyor.

Diğer bayilerin yakıtı motorda nasıl bilemiyorum.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Bahadir » 02 Ocak 2009 20:27

Selam arkadaşlar. Konu olarak yanlış yer sanırım ama hepimiz yazmışız bende yazayım dedim. Ben aracımda total kullanıyorum ama DOCO'dan alıyorum yakıtı. Sabah saatlerinde vuruntulu çalışma gibi bir problemim yok ve çok da olmadı. Performans olarak Shell vpower çok iyi ancak ciddi manada da yakıt tüketimini artırıyor. Total gayet iyi bu konuda. Aracın biraz sesi artıyor ama çok da fazla değil yani rahatsız etmiyor kesinlikle. şuan ortalamam 5,0-5,2 arası değişiyor. Aracın eksozdan adam akıllı duman çıkmadan hareket etmiyorum kesinlikle zaten camları temizleyinceye kadar motor adam akıllı ısınmış oluyor. Bu arada devrimcim ara ara bu şekilde rolantide düşmeler olması gayet normal yakıtta mutlaka bir sıkıntı olmuştur. Bu arada ben şuan 20060kmdeyim ve yarın bakıma giriyorum. Gitti paracıklar gene yaaa..
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Bahadir » 02 Ocak 2009 20:38

Valla Tolgacım büyük bir ihtimalle 300-350 tutar ya. Ne biliyim bu ay battım. Allah'tan görev var izmire 20 günlük harcırah felan biraz toparlıyorum. Oda olmasa bu ay arabaya çalışacam cebe harçlık kalmayacak.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti eylo33 » 02 Ocak 2009 21:43

MP bilet kampanyası için Totalden 1 depodan fazla yakıt kullandım (75 ytl Adanadan, 75 ytl Ankaradan almıştım) ve hiç memnun kalmadım. Hem gürültü oranı biraz arttı ve çekişten düştü.
Kıbrısta bulunduğum dönemde Alpetten yakıt alıyordum, gayet kaliteli ve sorunsuzdu.
Şimdi çoğulukla Opetten alıyorum ve aracın gürültü oranı az ve çekişi gayet güzel. Memnunum...
eylo33
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 Bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Adana

İleti Serdar » 03 Ocak 2009 10:38

Bahadir demiş ki:Valla Tolgacım büyük bir ihtimalle 300-350 tutar ya. Ne biliyim bu ay battım. Allah'tan görev var izmire 20 günlük harcırah felan biraz toparlıyorum. Oda olmasa bu ay arabaya çalışacam cebe harçlık kalmayacak.

Mtv ile bakımın biaraya gelmesi kötü olmuş benimde bakıma 3000 km kaldı. İzmire gelince beklerim müsait olursak görüşebiliriz.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

İleti Devrim » 03 Ocak 2009 17:10

Murat demiş ki:Yaa o kadar yazı yazdım size birinizde çıkıp tamam Shell deniycem demediniz :mrgreen: Daha ne diyim abi size :mrgreen:
Titreyinnn aklınız başınıza gelsin :mrgreen:

Biz gıcığız, Shell'den denemiyeceğiz. :mrgreen: Tamam tamam, benim deponun bitmesine 2 led kaldı. Bitsin, iyi bilinen bir Shell'den alayım bakalım ne oluyor.
:)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti eylo33 » 03 Ocak 2009 18:08

Kıbrıta 15 ay gibi bir süre bulundum. Bana Alpeti tansiye etmişlerdi. Bu dönemde yakıtı Alpetten almıştım bir sorunla da karşılaşmadım.
Tolga demiş ki:
eylo33 demiş ki:MP bilet kampanyası için Totalden 1 depodan fazla yakıt kullandım (75 ytl Adanadan, 75 ytl Ankaradan almıştım) ve hiç memnun kalmadım. Hem gürültü oranı biraz arttı ve çekişten düştü.
Kıbrısta bulunduğum dönemde Alpetten yakıt alıyordum, gayet kaliteli ve sorunsuzdu.
Şimdi çoğulukla Opetten alıyorum ve aracın gürültü oranı az ve çekişi gayet güzel. Memnunum...

ılgın kıbrısda kımse almaz alpetten altın bas bakıyor ve benzınlerı hep bırsey katılmıstır ben 6 yıl kaldım hıc alpetten almadan bır kere mecburıyetten aldım kıbrıstamı calısyordunuz bu arada?
eylo33
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 Bg
İsim ve Şehir: Adana

İleti zigana_T » 03 Ocak 2009 22:39

Arkadaşlar aracım 65 bg. Özellikle 2000 ile 3000 devir Arasında deparı filan çok güzel ancak 3 bin devirden sonra aracın tıkandığını hissediyorum. Sizin araclarda da durum benzer mi? Yani özellikle uzun yolda denemek istedim 150- 155 sürate ancak ulaşıyorum. Bu sizce de az değil mi? Ancak bu güce gör yakıt tüketimi çok ideal.
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 Clio III Exp.
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
İsim ve Şehir: Osmaniye

İleti Devrim » 03 Ocak 2009 23:29

zigana_T demiş ki:...ancak 3 bin devirden sonra aracın tıkandığını hissediyorum... ...uzun yolda denemek istedim 150- 155 sürate ancak ulaşıyorum. Bu sizce de az değil mi?...

Zigana selam. Aracımızın tork bilgisinin gösterildiği çizimlerde de 3bin'den sonra aşağı eğim başlıyor diye hatırlıyorum. Dediğin gibi 3bin'den sonra tork düşüyor. Uzun yolda ben de 155'i geçemedim. Hatta çok ilerde rampa aşağı ve uzun bir mekân yakaladım ama bu sefer de karşı rüzgar sebebiyle 155'i geçemedim.

Tolga demiş ki:...benım bıldıgım forumdakı dızelcıler araclarında 180 goruyor dıye bılırım

Tolga'cım, ben de okumuştum onları ama NŞA'da (yani rüzgar yok, rampa yok) böyle bir şartta 180'in çok zor olduğunu düşünüyorum. Ya da gerçekten oldukça uzun bir pist vb. mekânda yapmışlardır. Ama yine de ne arka rüzgar olacak ne de rampa aşağı olacak. Ya değilse, bu tip kolaylıklarla yapılan sürat motorun gücünü göstermiyor bence.

Diğer bazı forumlarda da 1.2 motora ilişkin sürat verileri vermişler ama bir fotoğraf veya görüntü bile yok. Rapma aşağı 180'i ben de yaparım diye düşünüyorum... 180 sözünü eden arkadaşlara bir şey dememiştim ama sen yazınca yazayım dedim artık. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

ÖncekiSonraki

Dizel Motorlar

Kimler çevrimiçi