Fırında hamsi

Sevdiğimiz hobilerimiz. Bize yaşamdan zevk aldıran uğraşılarımız.

Fırında hamsi

İleti oguz1 » 22 Ekim 2010 23:09

Arkadaşlar bugün hamsi mevsiminin geldiğini düşünerek ve evdeki boş zamanı değerlendirmek adına fırında hamsi yaptım. Paylaşmak istiyorum.

malzemeleri vereyim
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet limon
1 adet patates
2 tutam kaşar peyniri
Zeytinyağı

Hamsileri temizledim kılçıklarını çıkardım. Yıkadıktan sonra üzerine tuz ve zeytinyağı serperek karıştırdım.

Başka bir kaba kuru soğanı ne çok küçük nede çok büyük olarak doğradım.Limonu 2 ye böldükten sonra yarısı sıkıp domatesle karıştırdım. diğer yarısının kabuğunu soydum ve küp küp doğradıktan sonra soğanların içine attım. Patateside küp küp doğradım ve soğan parça limonun içine karıştırdım. Evde protestodan dolayı domates olmadığı için 2 ay öncesinden hazırladığımız köy domatesinden yapılmış rondodan geçirilmiş konserve domatesi kullandım yaklaşık 1.5 su bardağı kadar.

Hamsileri yağlı kağıdın üzerine döşedikten sonra ilk olarak soğan patates ve limon karışımını döktüm, üzerinede domates yağ ve limonsuyu karışımını. Karışımlara tuz eklemeyide ihmal etmedim. 200 derecelik fırında 35 dakikaka tutttum . son 5 dk kala rendelenmiş kaşarları üzerine attım sonuç böyle oldu. Dadı çok güzeldi. Yapmak isteyenlere duyurulur.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
oguz1
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 1068
Kayıt: 09 Haziran 2008 15:17
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir


Re: Fırında hamsi

İleti Bayram » 23 Ekim 2010 07:34

Şiddetle kınıyorum "yapmak isteyenlere duyrulur" bu ne yahu :)
Yemek isteyen buyursun olmalıydı bence :)

Neyse elbet çıkar bir arkadaş bir hamsi partisi verir
O zaman bizde yazarız çok güzeldi yaw
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN
 
İleti: 347
Kayıt: 16 Eylül 2009 09:51
Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

Re: Fırında hamsi

İleti sunset544 » 23 Ekim 2010 10:19

Tarif oldu da bu resim olmadı insanın canını nasıl da çektiriyor, iştahını nasıl da kabartıyor:) Afiyet olsun..
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN
 
İleti: 205
Kayıt: 12 Nisan 2010 13:54
Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 48000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: adana

Re: Fırında hamsi

İleti ByOnder » 23 Ekim 2010 16:33

Afiyet olsun hocam karadenizli olmanın en sevdiğim tarafı HAMSİ...

Hamsi her haliyle tartışılmaz çok lezzelidir. bu sebzelide en zahmetsiz (Pişirme bakımından ) kokusundan hoşlanmayanlar için en makbul yoldur. fakat saf olarak hamsi tadını almak isteyenlere bi öneride benden Hamsiyi kendisi ile başbaşa bırakın gene fırında... şu marketlerde satılan fırın poşetlerinden edinin temizleyip tuzlayıp poşete koyun fırına sürün bunun özelliği kendi yağında ve suyunda pişmesidir ızgara hamsiye en yakın lezzet budur denemenizi tavsiye ederim...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI
 
İleti: 672
Kayıt: 22 Mayıs 2010 14:43
Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

Re: Fırında hamsi

İleti oguz1 » 23 Ekim 2010 18:29

ByOnder demiş ki:Afiyet olsun hocam karadenizli olmanın en sevdiğim tarafı HAMSİ...

Hamsi her haliyle tartışılmaz çok lezzelidir. bu sebzelide en zahmetsiz (Pişirme bakımından ) kokusundan hoşlanmayanlar için en makbul yoldur. fakat saf olarak hamsi tadını almak isteyenlere bi öneride benden Hamsiyi kendisi ile başbaşa bırakın gene fırında... şu marketlerde satılan fırın poşetlerinden edinin temizleyip tuzlayıp poşete koyun fırına sürün bunun özelliği kendi yağında ve suyunda pişmesidir ızgara hamsiye en yakın lezzet budur denemenizi tavsiye ederim...

Önder kardeşim doğruyu söylemişsin. Evde balık kokusunu hiç sevmiyoruz o yüzden böyle sebzeli yaptınmı dediğin gibi koku inan hiç olmuyor. Hamsi aslında en güzel tava da olur ama kokuda 2-3 gün evden çıkmaz. Bu güzel oldu sebzeli olduğu için çocuklar kaşar ve patatesinede bayıldı.

Önder kardeşim ben 93-95 arasında Samsunda üniversiteyi okudum. benim 2. memlekettir orası. Her Ankaraya gelişimde hamsi alır gelirdim oradan. Fuar alanındaki teknelerden ekmek arasıda yerdik o zamanlar. Güzel günlerdi ama parasızdık tabi. Şimdi parayı bulduk ama yaşlanıyoruz artık. :good:

Bu tarifi yapacaklara bir önerim daha olacak. Bütün garnitürü alta balıkları üste atarsanız karıştırmadan o zaman balık daha çok kızaracak ve kendi lezzetini koruyacaktır. Afiyet olsun.
oguz1
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 1068
Kayıt: 09 Haziran 2008 15:17
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Re: Fırında hamsi

İleti oguz1 » 23 Ekim 2010 18:39

Bayram demiş ki:Şiddetle kınıyorum "yapmak isteyenlere duyrulur" bu ne yahu :)
Yemek isteyen buyursun olmalıydı bence :)

Neyse elbet çıkar bir arkadaş bir hamsi partisi verir
O zaman bizde yazarız çok güzeldi yaw

Yav hakkatten buyrun dememiz lazımdı arkadaşlar. Buyrun beraber olsun. :D
oguz1
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 1068
Kayıt: 09 Haziran 2008 15:17
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Re: Fırında hamsi

İleti MaYuCeL » 23 Ekim 2010 22:47

Valla abiler sanki içime doğmuş gibi bu akşam arkadaşımla buluşup HAMSİ yedik. Missss gibi 3 tava hamsi yedik valla.

Balık iyidir, hamsi daha iyidir. :)
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY
 
İleti: 1141
Kayıt: 01 Mayıs 2010 09:08
Konum: İzmit/KOCAELİ
Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ



Hobilerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir