http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2007-clio-iii-3-hatasiz-full-orjinal-abs-sis-fari-bakimli-47866771/detay/
Arabamdan gayet memnunum. Çok temiz , hiç bir sıkıntım yok. Sadece üst sınıf bir araba almak için satıyorum.
dafkanat demiş ki:hep söylenir temiz mi diye. temizden kasıt ne acaba ben anlayamadım.
serkcakmak demiş ki:dafkanat demiş ki:hep söylenir temiz mi diye. temizden kasıt ne acaba ben anlayamadım.
Ben senin için Türk Dil Kurumu sitesine baktım.
temiz
1. Kirli, lekeli, pis, bulaşık olmayan, arı (I), pak, münezzeh, hijyen, hijyenik
2. Özenle yapılmış
3. Çok az kullanılmış veya hiç kullanılmamış olan, özrü olmayan
4. Ahlakça lekesiz, necip, nezih.
5. Kirli, lekeli, bulaşık olmayan bir biçimde
8-)
MertDeniz demiş ki:Aslında otomobil dilinde 'temiz' sözcüğü, değişeni olmayan, ciddi boyası olmayan, Motor, Kaporta, Elektrik aksamı sorunsuz demektir. Ancak 'Aracım temiz 1 parça değişen 4 parça boya vardır.' şeklindeki cümlelere ben de anlam veremiyorum. Bu arabanın temizliği nerde? Aynı zamanda 'orjinal, değişen - boya yok' şeklinde ilan verip de ne boyalı ve değişeni olana rabalar çıkıyor. Anlamadığım şu; günümüzde arabayı bir ustaya göstermeden alan kişi var mıdır? Eğer yoksa yalan yanlıs şeyler yazmanın anlamı ne? Benim ilanımdaki her kelime tamamıyla doğrudur. Sonuç itibariyle alacak kişi aracı gösterip her şeyini öğrenecektir. Yanlış şeyler yazıp karşılıkla zaman kaybetmeye gerek yok. Fiyat konusunda ise Erim Bey'in çok fazla istiyorsunuz demesi açıkçası biraz şaşırttı beni. Hadi 23-24 isteseydim çok fazla denilebilirdi, ancak istediğim mebla bu araç için abartılı bir değer değildir. Piyasa araştırması yapan bir kişi sizin bu yazınızdan olumsuz yönde etkilenebilir.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir