Arkadaşlar, bugün (~29785'inci kilometrede) jantlar ve lastikler değişti.
Günahıyla sevabıyla bitirdim işi. İlk sayfadaki garaj fotoğraflarım şu an görünmemektedir. O yüzden aracımın kapaklı fotoğrafını koymak istedim. :)
[ img ]
Ve olaylar yaratan(!) jant Kormetal KM-775 4x100 15x6½ jant'ım aşağıdakidir. Aslında 10 kollu istedim. Ama ne Konya bayiisinde ne de Ankara'da yokmuş o an için. İzmir'den gelecek dediler ama varsın 8 kollu olsun dedik. İyi ki de 8 kollu aldık. :)
[ img ]
Ustaya uyarımı yaptım. "Usta, bir ton tartışmalar sonucu aldım bu jant'ı. Aman dikkat et, lastiği geçirirken jantı çizmeyelim!" dedim. Gülerek tamam dedi. :) Önce jantı kıskaca alıp, Kumho KW17 185/60 R15 lastiği gelişigüzel oturttu. Sonra cihazın kolu yardımıyla lastiği nazikçe jant'a yerleştirdi. Bu süreçte hiçbir metal parça jant'a temas etmiyor.
Lastiğin merkezindeki çelik hat daracık kalıverdi jant'ta. Lastik ufak mı kalacak derken usta havayı basınca lastik patırtılar eşliğinde jantın şeklini aldı. Ardından içindeki havayı serbest bıraktı. Bu arada, hava giriş çıkışın maximum hızda olması için sibobun merkezini tornavida ile gevşetmişti.
[ img ]
İçindeki hava basıncı bitince balans makinasına monte edip uygun basınçta Nitrojen (Azot) bastı. Sonrasında ise balans ayarı yapıldı. Bilgisayarı kullanmasını biraz öğrendim. Zevkli bir işlem. :)
[ img ]
[ img ]
Aracımın eski lastikleri birbir sökülmeye başladı. :cry: Ama hemen altında eski ve yeniler tek karede... :p
[ img ]
[ img ]
Derken bir baktım usta almış eline yaldızlı boyayı (ya da neyse) ve bildiğin fırçayı, kampana ve kaliperleri boyuyor. :D Önce "n'aaapıyorsun" oldum. Sonra ses etmedim.
OYSA ONLARI BEN KENDİM BOYAYACAKTIIIIIIIIIIMMMMMMMM!!!! :Bravo: :O: :O: :O: :O:
[ img ]
[ img ]
Ve sağ iki lastiğin takılmış hâli...
[ img ]
Ve devam fotoğraflar... O koşturmacada gündüz ışığını kaybettiğimden akşam fotoğraf çekmek zorunda kaldım. Photoshop'la ancak bu kadar ışık ayarını iyileştirebildim.
Yarın öbürgün adam gibi fotoğraflar çekerim.
(Semih söylenir: "Adam gibi fotoğraf çeksen ne.. KM işte sonuçta... İlk (kapaklı) fotoğraf daha iyiydi.") :D
[ img ]
[ img ]
[ img ]
Abi Allah aşkına kötü mü şimdi bunlar? Katliam mı sorarım sizlere! :D "Bu da mı gol değil hakim bey?! Bu da mı gol değil?" hesaaabı. :)
:) Şaka bir yana, fikirlerinizi bekliyorum...