Ben aracı aldığım günlerde, akşamımı arabanın içinde geçiriyordum. Neyse ki hanım anlayışlı davranıyordu. :)
Cam sileceği, şu bildiğimiz pasçek vb. bir şey. Camları silmek için gerekiyor bazen. Hatta buz kazıyacağı ile bitişik olan ürünler de var etrafta... Kış bittiği için antifirizli cam suyuna gerek yok diyeceğim ama onlarda aynı zamanda deterjan ilavesi de oluyor. Ben yine antifirizli alıyorum (mavi renk). Konsantre şekilde satılıyor. Koca bir bidon almıştım, bitmedi. Hele de yaza geliyoruz, iyice seyreltip dolduruyorum cam suyu deposunu. Bizim Faz-1'ler ~3 litre alıyor. Temiz iki adet 1½ litrelik pet Cola şişesine hazırlıyorum ben.
Motoru çalıştırır çalıştırmaz yürümeme olayına alışırsın. Ne bileyim, teybi kurcalarken, emniyet kemerini takarken, gözlük takarken, hanımla hır gür ederken geçiyor zaten 1 dakika. :) Cila konusunda dikkat bence; Aynı oto şampuanları gibi, piyasada yüzlerce çakma üretim cila vardır. TurtleWax veya Sonax gibi adı sanı belli ürünler nispeten daha faydalıdır. Ben genelde sanayi yerine Koçtaş, Praktiker gibi yapı marketlere gidiyorum. Pek çok ürün oluyor, dakikalarca inceleyerek okuyarak alıyorum. Bu arada ne alıp kullandığımı not ediyorum, diğer ürünleri de denemek için...
Cam suyu şişesinin üzerinde o oranlar yazılıdır. Hava genel ısısı kaç dereceyse ona göre bir ayar yapılır. Zaten o sayede benim bidonun yarısı duruyor. Bir önceki sene boca etmiştim meğer ziyan etmişiz. Konya'da bu sene kar bile yağmadı. Hava ısısı -5'e bile ya indi ya inmedi. Ben de -atıyorum- bir ölçek cam suyuna beş ölçek su kullandım falan...MaYuCeL demiş ki:...Cam suyunu direk koysak ne olur? 1 litre camsuyuna 1 litre normal saf su yada hazır sulardan katarak kullansak nsı olur?
Yanlıs hatırlamıyorsam o camsuyu siselerinde Kısın 1 lt'ye 1 lt, Yazın 1 lt'ye 2 lt yazıyordu.
Devrim demiş ki:
- Bir de saç sıçramalarına dikkat et. Bazı uyuz sürücüler sollarken saç atıyor, yazık olur ön kısıma...
evrenz demiş ki:bende faz 2 makyajlı exp. var dacialarınkine benziyo benimki benzin ve hararet dijital ve ortanın ortası kapalı herşey ortanın üst kısmında
evrenz demiş ki:http://www.clioiii.com/ClioIII/FORUM/viewtopic.php?f=70&t=2224&p=31142#p31142 bi benim garaja bak istersen
mosengul demiş ki:evrenz demiş ki:bende faz 2 makyajlı exp. var dacialarınkine benziyo benimki benzin ve hararet dijital ve ortanın ortası kapalı herşey ortanın üst kısmında
Valla bu işte bir sorun var benim gösterge resimle aynı senın arabanın expr. olduğundan eminmisin Aut. olmasın paket falan koyup satmasınlar.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir