bugun çok ılgınc bır olaya tanık oldum.
uzun surelı park yapma yasagını oldugu bır sokakta (ist. beykentte). bir anda iki çekici geldi ve sırayla arabaları almaya başladılar. problem şurda: oraya adam gelelı 2dk. olmamıs arabayı cekıyorlar halbukı kısa surelı park hakkı var buna ragmen hemen beklemeden apar topar cekme işşlmeşine basladılar.
pekı nasıl cekıyorlar burası daha ilginç; toplam 4 farklı cekme şeklı gordum hepsı bırbırınden farklı
1. aracın onune gectı on lastıklerı almak ıcın demırı uzattı arac alack oldugu ıcın demır gırmedı ama cekıcının oparatoru s.et dedi, tampona surte surte demırı aracın altına soktu aracı aldı. el frenı cekılı moldugu ıcın arkalar kılıtlı bır sekılde surukleyerek goturdu.
2. adam soldan kaldırıma sıfır yanasmıs o yuzden prangayı gecıremedı. oparator sag ıkı lastıge prangayı gecırdı, vınc yardımıyla aracı sokagın ortasına suruklerdesıne cektı, sonrasınra normal kaldırma ıslemı ıle bırlıkte çekti.
3. kapıda navıgator vardı şoyle bı baktı ve gectı . sankı kalıtesıne gore cekıyo arabaları. yada vıncın kuvvetı navıgatorun agırlıgına yetmıyo. sonucta arkadan surukleyemıyo 4x4 oldugundan mecbur kaldırması gerek. netıcede cekmedı sadece on u bıraktı
4. bu cok daha ılgınc . adam resmen yolun ortasına bırakmıs. cekıcı geldı ustu dolu oldugu ıcın mecbur arkaya baglayacak ama el frenı cekılı. adamda aracın kapısını ustten kastırarak ıcerı tel gıbı bısı sokup kapıyı actı, el frenını ındırdı ve aravı goturdu.
4. madde cok alcakca yapılan bır yontem sonucta degerlı bısıyın varsa ne olacak. bu cekıcıler hırsız mı yanı? tmm yanında polıs var ama polısı hırsızı yokmu ?
ben sahsen bu polıslerın hepsıne sıcak bakmıyorum . hıc bır gorev yokken acıyorlar sırene yolları yara yara gıdıyorlar.
yada kırmızı ısıkta gecıyor
yada ters yonden gelıyo...
he ıyısı yokmu var . yıne gecende sırenlerı acık bı polısın arkasından gıdıyorum. yenı tıp sıren ısıkları ledlı oldugu ıcın cok goz alıyo nerdeyse onumu gormeyecem neyse sellektor yapınca hemen anladı kapadı sırenlerını. bak bu polıs benden tesekkuru aldı