Bir "ben yaptım oldu" işlerden biri daha. :D Ne zamandır aklımdaydı, bir deneyeyim dedim. Bakalım sizler ne diyeceksiniz. :lol:
Hangi model araçlarda hatırlamıyorum ama, göstergedeki ibreyi tam değil sadece ucunu görürsünüz. Hatta son teknoloji ile bir araçta dijital olarak gördüm, çok hoşuma gitmişti. Ben de onu taklit etmek istedim. Bu akşam (şu gözlük yeri ile beraber) bir şeyler yaptım.
Bu işlem için sadece
- Siyah renk d-c-fix veya siyah elektrik bandı
- Cetvel
- Makas
Öncelikle gösterge panelimizi yerinden söktüm ve parçaladım. Daha önce şu konuda anlattığım gibi: [3.x Auth] Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama
İbrelerin ölçülerini alarak, siyah bandı kesip üzerine yapıştırdım o kadar. Ben elektrik bandı kullandım. Biraz elastiki olması işimi kolaylaştırdı. Buyurun fotoğraflar:
Sürat ibresi:
[ img ]
[ img ]
[ img ]
Devir ibresi:
[ img ]
[ img ]
[ img ]
İkisi birden (yapıştırılmış):
[ img ]
[ img ]
Fotoğraflarla yetinmeyip devir göstergesinin görüntüsünü çektim ve YouTube'a yükledim.
Görüntüleri mümkün olduğunca optimize ettim ki kısa zamanda ve kolayca yüklensin;
Renault Clio III Black Dash Needle (İbre Karartma) - I 880 Kb. - 32 saniye
Renault Clio III Black Dash Needle (İbre Karartma) - II 284 Kb. - 9 saniye
Eh fena olmadı ama tercih meselesi. Belki bir süre sonra beğenmeyip sıkılıp çıkartabilirim ki sökmek çok kolay.
:idea: Şu da aklıma geldi; Bu aralar LED ve PIC işleriyle uğraşıyorum. Gösterge plaketini söküp, arkasındaki ibreyi aydınlatan mini LED'i söküp yerine mavi LED lehimleyebilirim (daha önce böyle bir konu vardı hatırlarsınız). O zaman bu minik ibre daha dikkat çekici olacaktır...