Bu konu daha önce, şu an forumumuzda olmayan bir arkadaş tarafından açılmıştı ama içerik sıkıntısı vardı, fotoğraflar tedavülden kalkmıştı. Bugün akşam üstü forumda düzenleme yaparken birden aklıma geldi ve hızlıca koyuldum işe. Bu işteki adımlar basit ama ölçü alma ve kesip biçme işlerinde hassasiyet gerektiriyor.
:arrow: Benim izlediğim adımlar şöyle;
- Öncelikle malzemeleri hazırladım: D-c-fix mat siyah yapışkanlı kaplama, mezura (mezür), cetvel, gazete kağıdı, tükenmez/pilot kalem ve makas.
- İlk olarak, mezura ile kaplama yapacağım direklerin her türlü ölçüsünü aldım ve bir yere not ettim.
- Ölçüsünü aldığım alanın, hemen bagajda (boş ve geniş vaziyette) gazete kağıdı üzerine basit işaretlemeler yaparak cetvel ile kabaca şeklini çizdim ve kestim.
- Oluşturduğum prova kağıdıyla kaplama yapacağım alan üzerinde denemeler ve makas ile düzeltmeler yaptım.
- Bu şekilde dört direğin de ölçülerini alıp temiz bir prova kağıdı (gazeteden) oluşturdum.
- Eve çıkıp geniş masa üzerinde bu kağıtlardan faydalanarak d-c-fix'lerin arkasına şekilleri kopye ettim ve makasla kesimi gerçekleştirdim. Maket bıçağı kullanabileceğim bir satıh olmadığından makas ile dikkatli düzgün bir kesim yaptım.
- Ortaya çıkan dört şekli alıp aracın yanına gittim ve önce direkleri temiz nemli bez ile silip kuruttum.
- İlk şekilden başlayarak dördünü de sırayla yapıştırdım.
- Önce d-c-fix'in tepe noktasını gelmesi gereken noktaya konumlayarak aşağı doğru kontrol ettim. En alt nokta da dipteki plastiğe temas etmelidir (Bunun için d-c-fix'i, yukarıdan en tepe noktasından sağ elimle, alttan ise sol elimle sol kenardan tuttum). Sağ-sol ve alt-üst pozisyonu tamam ise ovalayarak yapıştırmayı gerçekleştirdim. Eğer pozisyonda sıkıntı varsa d-c-fix'i yavaşça çıkartabilirsiniz, zarar görmüyor. Bu şekilde bir kaç deneme söz konusu olabilir.
- Yapışma gerçekleştikten sonra, (ön kapılar için) d-c-fix'in artan kısmını kapının arkasına doğru, kapı kenarını ovalayarak çevirebilirsiniz. Camdan tarafa olan fazlalıkları ise baş parmağınız yardımıyla, lastikle direk arasına itmek suretiyle yapıştırıp yedirebilirsiniz.
- Arka kapılar için de yukardakine benzer şekilde yapıştırıp fazlalıkları aralara yine baş parmağınızla yerleştirebilirsiniz.
:arrow: Buyurun fotoğraflar:
Prova kağıtları ve diğer malzemeler.
[ img ]
Kaplamasız hâli.
[ img ]
Kaplanmış hali.
[ img ]
Yakın çekimler... (Bu karede, foto'yu küçülttüğümden olsa gerek ara çizgi çıkmamış, tuhaf durmuş.)
[ img ]
[ img ]