Arkadaşlar, çok mühim bir iş değil gerçi ama yine de paylaşmak isterim.
Biliyorsunuz bir süre önce arka kapıya bir çift hoparlör takmıştım. O hoparlörlerle gelen "kapakları" değerlendirmek amacıyla bir "iş" yaptım ben. :mrgreen:
Ön kapıdaki standart kapakları "harcadım" ve aşağıdaki ürün çıktı... Buyrun:
Soldaki hoparlör setiyle gelen yeni kapak. Sağdaki ise daha önce boyama işlemi yapmış olduğum eski ön kapak.
[ img ]
Amacım, yeni kapağı, eskisinin üzerine oturtmak. Ama yeni kapağın "ayakları"nın denk geldiği yere çok ince bir kesik açarak ayakların girmesini sağlamam gerekiyordu. Yani yöntemim bu şekilde oldu.
[ img ]
Yeni kapağın ayaklarının denk geldiği yerleri belirleyerek, kesik açma işim kolay olsun diye önce 2mm'lik uçla matkap işi yaptım. Yani 1cm'lik bir genişlikte kesik açacaksam, matkapla bi' başına bi' sonuna delik açarak kesme işimi kolaylaştırdım. Ör: o-----o gibi.
[ img ]
Plastik tahminimden sağlammış. Biraz uğraştırdı ama kesebildim. Sonra bir tornavida ucuyla o kesiği az genişlettim ki yeni kapağın ayağı kolay girebilsin.
[ img ]
Amaç, aşağıdaki foto'da görüldüğü gibi, yeni kapağın ayağı bu kesikten girerek kendini kilitleyecek.
[ img ]
Daha sonra da her iki eski kapağın orta kısımlarındaki petek doku ızgarayı da kesip çıkardım. Biraz da maket bıçağı ile genişletme ve düzeltme çalışmaları yaptım. Çerçevenin zayıflamaması için daha da inceltmek istemedim. Zaten hoparlörün çapı daha dar, yani kesmiş olduğum yerden hoparlör zaten dışarıyı görüyor...
[ img ]
Berbat hâldeki çerçeveleri zımparalayarak eski boyayı aldım ve yeni boyama için bir süre daha özenle zımparaladım. Ardından iç kısımların boyanmaması için saydam koli bandı ile bantlayıp çerçeveyi açıkta bırakacak şekilde bandı kesip çıkardım.
[ img ]
Boyanmış hâldeler.
[ img ]
İç kısımdaki koli bandını aldım. Sonrasında içe bulaşmış boyayı temizlemek, kıymıkları almak gibi ufak tefek rötuşlar var.
[ img ]
İşlem tamam!. 8-)
[ img ]
Kapağı taktım. Araçtan görüntüler:
[ img ]
[ img ]
[ img ]
:|