[3.1 Auth] Havalandırma Çerçevelerinin Boyanması

Aracımıza uyguladığımız küçük büyük her tip modifiye çalışmaları.

Re: Havalandırma Çerçevelerinin Boyanması

İleti Devrim » 14 Şubat 2009 15:22

Estağfirullah Kenan. Ne demek her zaman edindiklerimi paylaşmaya hazırım..
Ayrıca çoook çok sağol, varol iyi dileklerin için. Teşekkür ederim.

Kenancelik demiş ki:...1-Senin boyama işleminin üzerinden sanıyorum 7-8 ay kadar zaman geçti.Bu zamana kadar herhangi bir soyulma,dökülme veya yıpranma oldu mu?
2-Boyanın üzerindeki simler etrafa yapışıp duruyo özellikle havalandırma düğmesinin üzerinde daha çok yoğunlaştı.Üzerinden 3 gün geçmesine rağmen elimize bile yapışıyo.Bu sorunlar sende de oldu mu? Olduysa şuan devam ediyor mu? son olarak
3-Zımparadan sonra arkadaşların da bahsettiği astardan sende kullandın mı? Çünkü astardan hiç bahsetmemiştin...

1) Yaptığım hiç bir boya işinde olumsuz bir durum olmadı. Sadece, hoparlör kapaklarını iyi zımparalamadan boyamıştım. Tekrar bir şeye bakmak için çıkartmam gerektiğinde kağıttan daha ince şekilde "kalkma yaptığını" farkettim. Tekrar zımparalayıp boyadım, şu an bir sorun yok.

Havalandırma çerçeveleri hadi neyse de, kapı kolları bile sapasağlam duruyor. Özellikle benim taraftakini çekinmeden kullanıyorum. Hani, birşey olacaksa olsun da bileyim diye. Ama aşınma bile yok. Olmaz da. Şuradan biliyorum; Kapı kollarını ilk boyama denemem esnasında, sadece sürücü tarafındakini boyamıştım. Kurudu ve taktım. Nasıl görünüyor diye baktım. Hepsini boyamaya karar verdiğimde, sürücü kolunu "tekrar" boyamak istedim. E tabii ki tekrar zımpara yapmak istedim. Abi çıkar boyayı çıkarabilirsen!. O kadar zımparaladım ama çok ama çok zor çıktı boya. Elim su toplayacaktı neredeyse!. Yani elimizin, parmaklarımızın o zımpara etkisini vermesi herhalde 10 yılı bulur. Yani için rahat olsun, elle melle çıkmıyor boya!.

2) Evet o simler ilk dönemler oluyordu. Çerçevedeki havalandırma "aç/kapa" yuvarlak topuna bulaştı biraz falan. Ama bir süre sonra kayboldular. Fakat şunu yazayım; Boyama işinden belki 1-2 ay sonra kuru bir bezle, boyadığım tüm yerleri hafifçe "fırçaladım", "eşeledim". Üzerindeki "toz" kalksın diye. Şu an yüzey pürüzsüz. Aslında ilgili konuya bir uyarı yazsam iyi olur, "Boya iyice kuruduktan sonra, kuru bir bezle yüzeydeki atık simleri temizleyin ve öyle takma işlemine geçin!" diye... Şu an hiç bir şey yok. Bulaşma da yok, tertemiz...

3) Hayır, zımpara sonrası astar kullanmadım. Ama benim bildiğim (yanılıyor olabilirim), o tip astarların daha çok dış boya işlerinde kullanıldığıydı. Örneğin, aracımın rengini bire bir veren bir sprey bulsam dahi dış kapı çıtalarını boyamayı düşünmezdim çünkü astar mastar işleriyle uğraşamam diye düşünüyorum. Ama iç boyama işlerinde astara gerek yok. Hava şartlarından direkt etkilenen bir bölge değil çünkü.

İç işleri için, eğer çok sabırlı ve zahmetli şekilde zımpara "operasyonunu" bitirebilirsek bence astara gerek yok. Ben her parça için üç ayrı zımpara kullandım. Biri, parça yüzeyindeki kalın etli deseni sıyırması için, ikincisi derin çizik ve sıyrıklarla yüksek yüzeyi aynı seviyeye getirmesi için, üçüncüsü -sıfır zımpara- da elle hissedilebilen kadar pürüzsüz yüzey sağlamak için...

Görüşmek üzere...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti wahshi » 17 Şubat 2009 21:00

Valla Devrim Bey hakkınız ödenmez. Siz ve çalışmalarınız hele hele o güzel açıklayıcı ve resimli anlatımlarınız olmasa belkide aklıma bile gelmezdi bu pratik ve etkileyici işlemler. Bende bugün havalandırma çerçevelerini ve torpido üstü plastik çıtaları boyadım. Harika oldu, birtek vites körüğü kenarındaki çerçeveyi sökmeyi gözüm yemedi :D Zımbalar falan... Şimdi sökeriz sökmeyede geri takamatyız diye tırstım inceden.

Çok teşekkürler Devrim Bey...
wahshi
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: dCi 80 hp
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Kemal / İstanbul

İleti samet358 » 17 Şubat 2009 23:33

devrim abi ben bunlara zımpara yapmadan boyadım, ince bi kat attım. aslında hiç sorun yok, dökülme, simlenme, yapışma falan olmadı ama 8-9 aydan sonra biraz rengi soldu sanırım, bazende silmiştim ıslak bezle hafifçe, ama ilk günkü gibi parlak değil, ve yakında çıkarıp bi kat daha atmak istiyorum, yine parlak olsun.

danışayım dedim abi, illa zımpara yapayımmı bende? nekadar tavsiye edersin? bukadar çabuk solmayacağı kesin de, zımpara izi kalır diye korkuyorum. çünkü mausumu da aynı boya ile boyarken zımpraralamıştım :) mouse boyansa bile çizik çizik kaldı...
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti Devrim » 18 Şubat 2009 02:17

wahshi demiş ki:Valla Devrim Bey hakkınız ödenmez. Siz ve çalışmalarınız hele hele o güzel açıklayıcı ve resimli anlatımlarınız olmasa belkide aklıma bile gelmezdi bu pratik ve etkileyici işlemler. Bende bugün havalandırma çerçevelerini ve torpido üstü plastik çıtaları boyadım. Harika oldu, birtek vites körüğü kenarındaki çerçeveyi sökmeyi gözüm yemedi :D Zımbalar falan... Şimdi sökeriz sökmeyede geri takamatyız diye tırstım inceden. Çok teşekkürler Devrim Bey...
Ben teşekkür ederim. Çok sağol Wahshi. Geniş bir zamanda zımbaları kargaburnu (muydu adı neydi) ile dikkatlice açıp öyle bırakırsanız, tekrar takarken deliklere tam denk geliyor. İyi bir hesapla yapabilirsiniz bence. Kolay gelsin...
:)

samet358 demiş ki:devrim abi ben bunlara zımpara yapmadan boyadım... ...danışayım dedim abi, illa zımpara yapayımmı bende? nekadar tavsiye edersin? bukadar çabuk solmayacağı kesin de, zımpara izi kalır diye korkuyorum. çünkü mausumu da aynı boya ile boyarken zımpraralamıştım :) mouse boyansa bile çizik çizik kaldı...
Samet kardeşim. Çok el değmeyen bir yer olduğu için belki zımparasız da olur. Ama ufak bir sürtünmede darbda yara alabilir. Gerçi önemli değil. Ben de diyorum, belki yaz aylarında sıkılırsam hepsini söker tekrar boyarım...

Eğer zımparalayacaksan sert bir zımpara ile (250 kumluk olabilir) derinden kazı hepsini. Sonra 350 kumluk zımpara ile o derin çizikleri telafi edersin. Bu aşama biraz uzun sürmelidir!. En son 500 kumluk zımpara ile de resmen cila yaparsın. Bu aşama da uzun sürebilir... Benim bunları yaptığım dönem, tam tatil zamanıydı. Deniz kıyısı, deniz, kum, kızlar falan. Pardon, kızlar yoktu. :) Çok uzun zamanım olduğu için boool bol zımparaladım. Şu ara zımpara (350) ile o derin çizikleri düzleyebilirsin. 500 ile de dümdüz "çiziksiz" bir görünüm verebilirsin. Diyorum ya zımpara işi uzun tutuldukça görünüm mükemmelleşir.

Kolay gelsin arkadaşlar.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Kenancelik » 18 Şubat 2009 18:44

Devrim artık bu yaz değişik projelerinizi bekliyoruz.Bütün yaptıklarını resimlemeyi unutma sakın!Malum bizim kafalar biraz kalın
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti Devrim » 18 Şubat 2009 18:54

Estağfirullah Kenan, o nasıl söz. Olur mu...
Hani ben zevk aldığım için detaylı fotoğraflıyorum. Yoksa bir kastım yok. Biraz zaman ayırınca herşey olur. Lütfen ama...
:oops: ;)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti samet358 » 18 Şubat 2009 19:32

ahsduashu Deniz kıyısı, deniz, kum, kızlar - devrim abi elinde 500 kumluk zımpara klima eğeliyo :D:D
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti eylber » 19 Şubat 2009 00:20

Kenan senin araçta Extrem olduğu için soruyorum renk acaba Extremlerinki ile bire bir aynımı yani biraz daha parlak yada mat falanmı fark yokmu yoksa.
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Kenancelik » 19 Şubat 2009 19:47

eylber demiş ki:Kenan senin araçta Extrem olduğu için soruyorum renk acaba Extremlerinki ile bire bir aynımı yani biraz daha parlak yada mat falanmı fark yokmu yoksa.

Bizim sitede tam dört tane extreme var.Hepsininde boyası aynı.İçlerinde bi tek benimki yarı dinamik oldu :lol:
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti eylber » 20 Şubat 2009 01:28

Kenan anlatamadım sanırım şunu demek istedim Extremlerdeki krom rengi ile senin boyada kullandığın renk görünüm Extremin kromu ile aynımı.tabiki ikiside metal rengi ama hani boyadığın parlak olabilir ,vs,şundan sordum boyadıktan sonra Devrime simlerle ilgili birşey sormuştun ondan sordum.
eylber
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB PRİVİLEG
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 105BG
Kilometre: 15000
Yakıt: Total EXCELLIUM,
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Kenancelik » 20 Şubat 2009 23:37

eylber demiş ki:Kenan anlatamadım sanırım şunu demek istedim Extremlerdeki krom rengi ile senin boyada kullandığın renk görünüm Extremin kromu ile aynımı.tabiki ikiside metal rengi ama hani boyadığın parlak olabilir ,vs,şundan sordum boyadıktan sonra Devrime simlerle ilgili birşey sormuştun ondan sordum.

Simlerle ilgili sorun kalmadı.Dikkatli bakıldığından orjinal rengiyle sonradan boyanan metalik arasında çok küçükte olsa fark var. Biraz iddialı olacak ama,sonradan boyadıklarım daha güzel sanki...Tabi sonradan boyalı olduğunu benden başka farkeden olmadı herkes orjinal sanıyo
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 21 Şubat 2009 00:55

Açıkcası ben de Kenan gibi düşünüyorum. Showroom'daki Extreme'leri ben de gördüm. Veya pederin MeganeII'deki kromları da gördüm. Tam fabrika işi. Mükemmel görünüm var ama bizlerdeki sprey işi daha bir albenili bence. Ve daha "yanar-dönerli" görünüyor.
:)

Kenan yazınca, yazayım didim. 8-)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ahmet » 15 Nisan 2009 14:22

Devrim, İlkm esajındaki fotoğrafa baktımda, Aracın saat göstergesinin olduğu bölmeye bir bez koymuşsun, benim o bölüm çizildi, o plastik parça kolayca elle çıkıyormu?O çizilen bölümü nasıl eski haline getirebilirim, bilinen metod varmı , boyama cila gibi, torpido sütü falan aldım ama çiziği daha belirgin etti, keşke bende oraya senin koyduğun tarzda bir bez koysaydım, bu arada o bezin tam adı nedir nereden alınıyor
ahmet
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: asddadsa
Motor Tipi & Gücü: dsaddsa
Yakıt: adsdada
İsim ve Şehir: asdddasdasdas

İleti filip34 » 15 Nisan 2009 15:33

Ben halı kaydırmaz kullanıyorum...

oldukça iyi... :lol:
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Kenancelik » 15 Nisan 2009 22:02

Daha önce orayı metalik griye boyayan ya da o renk parçayla değiştiren bir clioya rastlamıştım.Bu da demek oluyor ki o parça çıkıyor.Denemen lazım
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

ÖncekiSonraki

Modifiye

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 59 misafir