selamlar.
öncelikle devrim hocamı sadece bu iş için değil, diğer yenilikleri için tebrik etmek isterim. çok cesurca girişimlerde bulunuyorsun hocam ve titiz ve planlı çalıştığın için hata payını minimuma indiriyorsun ki, bu, araba konusunda profesyonellerin bile bazen gözardı ettiği bir davranış.
hoparlörlerin çoğu patladığı için birkaç gün önce internetten ucuz yollu hoparlör arayışına girdim ve 4 adet jameson js13 adlı hoparlörden aldım. amacım bangır bangır müzik dinlemek değil, en azından patlak hoparlör cızırtısı duymayayım diye düşündüm. mid ve tiz yollu 4 hoparlörden bas ses beklemek abes olur zaten hele hele orijinal cd çalarda.
kargoda sıkıntı olduğu için hoparlörlerin ikisi bu sabah geldi, diğer ikisi yarın sabah gelecek. bugün gelen hoparlörleri önce kolayını yapayım mantığıyla öne takayım dedim. kolay bir işlem oldu ama jameson kapaklar elimde kaldı. ne yapsam diye düşündüm ve devrim bey'in uyguladığı hoparlör kapağını orijinal kapağın üstüne monte etme fikrini hatırladım.
önce jameson kapakları orijinali üstüne vidaladım, alt fon da siyah olduğu için pek belli olmadı.
1.JPG
sonra orijinal kapakları "harcadım" :) ve içlerini maket bıçağıyla çıkardım, sonra hoparlörlerle gelen 6 kollu çelik janta benzeyen kapağı orijinalden kalan parça üstüne vidaladım.
2.JPG
yerine takınca görüntüsü fena durmadı ama çok çabuk tozlanacak ve bir dış etken (kalem vb) gelir de hoparlörleri deler diye bu haliyle bırakmaktan vazgeçtim.
3.JPG
6.JPG
sonra orijinal kapaklar üzerine bayan çorabı geçirerek altı kollu jameson kapakları griye boyadım, sanırım böyle daha güzel durdu kapı açma kolu da gri olduğu için.
9.JPG
esin kaynağım tabi ki devrim hocam, teşekkür ederim. onun kadar titiz iş çıkarmam mümkün değil, usta-çırak beceri farkı olarak algılansın :)
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.