oguz1 » 30 Haziran 2011 21:20
Merhaba arkadaşlar 2007 aldığım aracımın bugün yıllık yıkanma iç dış temizlik ve cila günüydü. 14 :00 dan itibaren saat 21:00 kadar tüm bu işleri kendim yaptım. Uzamasının nedeni ise su tahliye kanallarını tıkanması ne zaman yakıt alsam teker havalarına bakarım ve bu arada suyu sileceklerin hemen altından sıkarak tahliyelerin açık olup olmadığına bakarım. Bu sefer şöför tarafı az akıyordu diğer taraf ise tamamen tıkanmıştı.
Devrimin konunun başında anlattığı 2 plastik vidayı çevirecek arabada tornavida olmadığı için açamadım ve eve geldim alet edavatı toplayıp aracın başına gittim bu arada havada kararıyordu.
Şimdi bu işi yapacak arkadaşlara bir iki tavsiyem olacak, yolcu tarafınına ulaşması oldukça kolay ve uzun bir telle açılıyor, yalnız şöför tarafına silecekler sökülmeden el girmiyor girsede iş yapamıyor.
sürücü tarafının tahliye plastiğini yukardan aşağıya S şeklinde ve ben yerine oturturken içeride nasıl rahat duruyorsa öyle oturttum.
Sürücü tarafının tahliye hortumunun ucunda valf var ve buda erken tıkanmasının en büyük nedeni. Benimki yine 4 yıl kadar dayandı.
Silecekleri takmak ayrı bir sorun oldu, havanında kararması işi biraz zorlaştırdı ve ayar yapmak zaman aldı. Yolcu tarafı sileceğini hem çıkarmak hemde yerine oturtmak biraz zor oldu. Çıkarmak ve takmak için dibindeki yaylı kısmı esnetmek gerekiyor.
Sonuç olarak şunu söyleyim bu iş bizim araç için lastikten sonra bana göre en hayati konu. Tıkanırsa hem içeriyehem motora su alıyor, silecek motoru arızalanıyor.
Tüm arkadaşlar bu temizliğe önem gösterirlerse sorun yaşamazlar. Kazasız günler.