Akü şarj etmek

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Akü şarj etmek

İleti levolution » 21 Nisan 2012 15:14

Selamlar. Aküye şarj işlemi yaptıran var mı? Akü bakım başlığında bilgi var ama bu konuda bir tecrübe görmedim.

Daha önce 2 kez akü bitti ve kuzenin arabasından takviye yaparak arabayı çalıştırdım. 3-4 gün önce yeni akü almaya gittiğimde oto elektrikçisi arkadaşım şarj ederek bir süre daha aynı aküyü kullanabileceğimi söyledi. Verim alır mıyım diye sordum, kötü durumdaysa şarj tutmaz zaten dedi. Bana geçici olarak başka akü verdi ve bugün yanına gittiğimde akünün iyi durumda olduğunu ve şarj tuttuğunu söyledi. Taktı aküyü de şimdi merak ediyorum, bu işlemin geçerliliği ne kadardır diye. Yalan yok, içim çok rahat değil, yine bir yerlerde kalacağım diye korkuyorum ama arkadaşı da engellemek istemedim. Babam '94 şahin'in aküsünü şarj ettirmiş 12-13 yıl önce ve 2 yıl daha kullanmış ama clio ile kıyaslamak doğru olmaz gibi geldi şahin'i.
Var mı bu konuda bilgisi tecrübesi olan?
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

Re: Akü şarj etmek

İleti Sani » 22 Nisan 2012 13:12

Aküler ha clio'da ha şahin'de aynı görevi görürler. Ancak bir kere biten aküden genelde bir daha iflah olmaz. Sizinki iki kere bitmiş. Akü en fazla park ettiğiniz yerde bırakır aracı, giderken falan saçmalatmaz. Bu sebeple ben olsam, gittiği yere kadar derim. Bittiğinde bi tane alırsınız. Şimdiden 130-150tl arası parayı hazırlayın :)
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti levolution » 22 Nisan 2012 21:24

o mesajı yazdıktan 1 saat sonra kapalı kontak ve açık müzik kombinasyonu bana daha buraya cevap yazan bulamadan tecrübe yaşattı. evet arkadaşlar, akümüz bitince şarjla falan vakit kaybetmeden yenisini almamız gerekiyormuş. yolda kaldım. araba çalışmadı. kaldığım yerde yarım saat bekledikten sonra zar zor çalıştı araba, doğru sanayiye gidip 120 liraya akü aldım. 140 lira idi akü ama eskisini verince 20 lira düşüyorlar fiyattan.

ha şahin ha clio farketmez kısmı tartışılır diye düşünüyorum çünkü ilk arabam R11'de arabayı çalıştırmayan aküyü babam 6 ay şahin'de kullandı şarj ettirmeden.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti Sani » 22 Nisan 2012 22:52

levolution demiş ki:o mesajı yazdıktan 1 saat sonra kapalı kontak ve açık müzik kombinasyonu bana daha buraya cevap yazan bulamadan tecrübe yaşattı. evet arkadaşlar, akümüz bitince şarjla falan vakit kaybetmeden yenisini almamız gerekiyormuş. yolda kaldım. araba çalışmadı. kaldığım yerde yarım saat bekledikten sonra zar zor çalıştı araba, doğru sanayiye gidip 120 liraya akü aldım. 140 lira idi akü ama eskisini verince 20 lira düşüyorlar fiyattan.

ha şahin ha clio farketmez kısmı tartışılır diye düşünüyorum çünkü ilk arabam R11'de arabayı çalıştırmayan aküyü babam 6 ay şahin'de kullandı şarj ettirmeden.

Öncelikle geçmiş olsun.
Akünün görevi şahin'de de clio'da da değişmez. Ancak şu var. Güncel araçlarımız ilk çalışmada daha çok akım çekiyorlar. Bu sebeple renult ilk çalışmada yüksek akım çekip çalışamamakta ama şahin düşük akımla çalışabilmektedir.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir