DİZEL MOTORLARIN YAKIT SARFİYATI

Dizel Motorlara dair...

Re: DİZEL MOTORLARIN YAKIT SARFİYATI

İleti Bahadir » 14 Temmuz 2008 10:59

Ostim tarafına girilmez valla uzun bir süre. Uzak durmak lazım uzak.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Alfie » 16 Temmuz 2008 15:18

Benim yol bilgisayarında ortalamam 6.6 sabitlendi. Daha da aşağıya inmiyor. Sizde o kaç yazıyor? 4.4 mü?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Bahadir » 16 Temmuz 2008 16:53

Alfie demiş ki:Benim yol bilgisayarında ortalamam 6.6 sabitlendi. Daha da aşağıya inmiyor. Sizde o kaç yazıyor? 4.4 mü?

Valla bende 4.4 sabit gidiyorum şuan. O da klimalı kullanımda. Artık şehir içi klimayı kapatmıyorum. Çok sıcak çoooookkk. Bu arada alfie bilgisayarı sıfırlayıp tekrar denesene. O zaman belki daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsin. Tabi yakıt aldığında sıfırlaman senin için daha iyi olur. Ben şuan 100 ytl ile 620-640 arası bir km yapıyorum. Araç 9550 km'de.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Alfie » 17 Temmuz 2008 10:09

Bahadir demiş ki:
Alfie demiş ki:Benim yol bilgisayarında ortalamam 6.6 sabitlendi. Daha da aşağıya inmiyor. Sizde o kaç yazıyor? 4.4 mü?

Valla bende 4.4 sabit gidiyorum şuan. O da klimalı kullanımda. Artık şehir içi klimayı kapatmıyorum. Çok sıcak çoooookkk. Bu arada alfie bilgisayarı sıfırlayıp tekrar denesene. O zaman belki daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsin. Tabi yakıt aldığında sıfırlaman senin için daha iyi olur. Ben şuan 100 ytl ile 620-640 arası bir km yapıyorum. Araç 9550 km'de.

Shell'den yakıt almaya başladım. 100 liralık aldım, 650km gösterdi. Genelde de hep öyle gösteriyor. Fakat yakıt ortalamamda 6.6 aşağısına inmiyor. Fakat bir gece, boğazda gezdim, 3 vites 50km geçmedim, duraksız bir biçimde 5.8 kadar indi. Ama şehir içinde, bir ışıktan çık diğer ışığa kadar rutin bir gidiş olmadığı için, sürekli yakıt artıyor olabilir mi? Ben ortalama her Cumartesi 100 liralık atar oldum. 15322km.
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Bahadir » 17 Temmuz 2008 13:09

Valla kesinlikle yüksek bir değer olduğunu düşünüyorum. Ben aracı sıfır aldım ve ilk aldığınızda fazla yakar dediler. Zamanla düşermiş. Ben aracı aldığımdan bu yana 6'yı bırak 5.5 bile görmedim hiç ortalama olarak. Aynı araç ve aynı motoru kullanıyoruz ama senin değerler fazla. Tamam büyük şehir biraz daha fazla olur diye düşünüyorum ama o zaman bile 5-5,5 arası gitmesi gerekir. 1240 kg ağırlığındaki bi arabanın bu kadar yakmasına bile dua etmek lazım... Dizel olmasının avantajı bence çokk.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Alfie » 17 Temmuz 2008 13:37

Ben vites geçişlerimi yüksek devirde yapıyorum. Siz kaç devirde yapıyorsunuz? Ayrıca klimayı aktif olarak kullanıyor musunuz?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Alfie » 17 Temmuz 2008 17:32

Murat demiş ki:
Alfie demiş ki:Ben vites geçişlerimi yüksek devirde yapıyorum. Siz kaç devirde yapıyorsunuz? Ayrıca klimayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Selamlar vites değişimlerini 2100-3500 devir aralığında rahatlıkla yapabilirisin..
Alfie sen biliyorsundur bunları ama yinede yazıyım ben..

Her yakıt aldığında yol. bilg. verilerini sıfırlamanı rica edicem..
Yokuş aşağı inerken aracın viteste ve ayağın gazda olmayacak..
Uygun yolda uygun viteste gitmek çok önemli..
Klima açık olsada pek önemli olmaz (discowery kanalda denediler cam açmak ile klima açmak arasında yakıt sarfiyatı aynı)

Ben istanbulda 4,9-5,5 arası değerler yakalıyorumm yanii..Bence kullanım tekniğinle alakalı olabilir..

Şimdi yakıtım biraz azdı ve doğrudan Shell'e gittim. Yol bilgisayarını resetledim. (İki düğmeye birden basarak) 4.4-4.9-5.1 gibi ama klima ve rampa çıktığımda, 5.7 kadar çıkıyor, tabii düz yola geldiğimde ise düşmeler gösterdi. En yüksek 5.7 gördüm en düşük 4.4 gördüm. İlginç, her yakıt aldığımda resetleyeceğimi ilk defa öğrendim.
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Bahadir » 18 Temmuz 2008 07:53

Alfie her yakıt aldığında resetlemene gerek yok aslında. Ama resetlemen sana en doğru sonucu verir. Çünkü depoyu doldurdun ve 100 km yol yaptın ortalaman 4.4lt tamam gayet güzel dedin. bir 100 km daha yaptın ortalaman 4.7 oldu. Ama aslında senin ikinci yüz km'deki ortalaman 4.7'den daha fazladır. Bilgisayar ortalamayı 200 km'de yaptığın ortalamaya hesaplar. Bilgisayarı sıfırlamak en azından yakıt aldığın zamanlar o yüzden önemli aslında. Bu arada ben yakıt olayında denemeler yaptım. Shell 100 ytl aldım şehir içi ortalamayı hesapladım. BP'den aldım, Total'den aldım ve hep şehir içi ortalamayı hesapladım. Hemen hemen aynı değerler. Sadece en son shell'den aldığım yakıtta bir problem vardı sanırım çünkü çok sakin kullanmama rağmen fazla yaktı. 5.0'a yaklaşmıştı hep 80-90 gitmeme rağmen. Daha sonra BP'den aldım şuan 4.4lt. O kadar da yeter zaten. Bu arada ben klimayı esaslı bir şekilde kullanıyorum. Yani yola çıkarım çalışır, motoru kapatırım kapanır. Görüşmek üzere.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Alfie » 18 Temmuz 2008 08:36

Günaydın Arkadaşlar,

Ben bu yolbilgisayarını pek anlayamadım. Akşam park ettim ve o iletimi gönderdim. Sabah şirkete geleceğim, motoru çalıştırdım, 6.3 değer verdi. Biraz gittim, 6.2 ve sonra 6.3 değerle ofise geldim. Dünkü gibi hızlı bir şekilde değer değişmiyor. Doğru düzgün gaza bile basmadan bu değerlerdeyim. Sokaklardan geçerek şirkete geliyorum. 40km bile yapmadım. Acaba arızalı ya da kaçak mı vardır yoksa bilgisayar bozuk mu?

Tuncay
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Bahadir » 18 Temmuz 2008 10:25

Tuncay valla senin anlattıklarına göre bir problem var gözüküyor. Bence bir servise danış. Bu şekilde değer değişmesi normal değil bence. Ki ben arabamda 6.3 gibi bir değeri ben hiç görmedim daha. Birşey daha soracağım. Aldığın yakıt ile kaç km gidiyorsun mesela. Bilgisayar değerlerini tutturuyormusun. Yani daha açık bir dille hiç manuel olarak hesapladın mı? Ben şehir dışı hesaplamıştım ve 130Ykrş gibi bir değerim vardı. Geçenlerde de Eskişehire gittim. Bagaj boş, 3 kişi. Toplam 600 km yol yaptım. 90 Ytl ile. Giderken 90-110, dönüşte ise 120-130-140. altına düşmedim hiç. Ankara Eskişehir arası dümdüz bir yol (Hatta fazla düz bir yol o yüzden çok sıkıcı).
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Alfie » 18 Temmuz 2008 10:44

Bu arada 40km derken 40km hız bile yapmadım. Pekala bununla ilgili servise mi gitmeliyim acaba?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Alfie » 18 Temmuz 2008 10:53

Dizel aracım. En iyisi servise gideyim.
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Alfie » 18 Temmuz 2008 10:54

Bilginiz var mı? İstanbul'da hangi servise gideyim?
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti Bahadir » 18 Temmuz 2008 11:22

En güzeli servis en azından için rahat eder.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Alfie » 18 Temmuz 2008 12:42

Şimdi en yakın olan servisi aradım. Şu anda da servis uygunmuş. Hemen gidiyorum. Servis adını aşağıya belirtiyorum. Eğer bu servis ile daha önce sorun veya memnuniyetsiz kalan biri beni ararsa, gitme aşamasında bende önlemimi alırım. Teşekkürler,

BİRLİK OTO MOT. ARÇ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

Tuncay Şahin,
532 234 4747

Teşekkürler,
Alfie
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Dizel Motorlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir