enes a demiş ki:escaba_tr demiş ki:Bu zamana kadar dizel yakit olarak shell,bp,opet ve petrol ofisinden dizel yakit aldim.. Butun urunlerinide denedim diyebilirim.. Yakitin kalitesini ve sarfiyatini en iyi uzun yolda anliyorsunuz.. Bende kendi tecrubelerime gore ilk once opet, sonra da petrol ofisinden almak lazim.. Dier firmalarinki sadece performansa yonelik.. Ozellikle shell nitro uzun yolda farkettiriyor kendini ama sehir ici kullanimda hicbir farki yok.. İstasyon konusunda da dikkat etmek lazim.. Marka guvenli ama istasyon da cacik cikma durumu olabiliyor.. Bir arkadasa yakitin icine karistirilmis solvent satmislar.. Sonra motor dagilmis.. Dikkat etmek lazim
:good: kesinlikle haklısin bide ortalıkta gezinen kulaktan dolma bilgi var iste prodizel euro dizel değilmis fualsave euro degilmis falan filan yakit aldiğim zaman pompaciya fuelsave diyorum abi v power euro oluyor fuelsave i kotuluyor bende sinir oluyorum adamlar 10 krs kar etme pesindeler ulkemizdeki tum yakitlar 10 ppm kukurt oranina sahip hangi marka olursa olsun guvenilir istasyondan aldiktan sonra sorun olmaz tanidığım pompaci katkılı olan eurodizelin daha cabuk yanma ozelliğine sahip olduğu icin daha az km yaptırıyormus.....
Ben hem BP hem de Shell kullandım, Shell'i hala kullanıyorum. GTL konusunda şaşırdım çünkü bende hem bariz bir km farkı oluyordu hem de çekiş konusunda çok memnundum, Motor farkı olabilir belki. GTL de motorun sesi bile değişiyordu. BP den aldığımda kamyona kafa tutar hale gelmişti sesi. Araç şu anda 130.000'e gelmek üzere ve kısa bir süre hariç Shell'den başka yakıt kullanmadım.
İstasyon zaten Türkiye'de bilinen muamma, en iyi sandığınız firmaların bile bazı istasyonlarında saçma sapan olaylarla karşılaşabiliyorsunuz.
Ama ben de Nitro+'ın yalan olduğuna inananlardanım, Kocaeli'nden Safranbolu'ya gittiğimde fark ettim.
Fuelsave ile arasında fark olabilir belki, kimyager değilim ama kullandığım kadarıyla GTL'i çok arayacağım bu gidişle. Yine de korkudan kalitelisi diye Nitro+ alıyorum.