Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Benim arabam hakkında bazı sorularım ve sıkıntılarım var. Bunları aşağıya sırası ile yazıyorum.
1. Arabamı 12000'de ikinci el olarak satın aldım. Arabalar konusunda hiç deneyimim yok, ilk defa arabam oldu. Çelik jant yok, jant kapağı var. Çelik jant almayı düşünüyorum, Renault'un kendi orjinal çelik jantları hoşuma gidiyor. Nereden kaç liraya temin edebilirim? Ayrıca benim jantlarım kaç inç oluyor?
2. Arabam ile klima açık düz yolda, çok hızlı şekilde 130km geliyorum ancak bundan sonra ağırlaşarak yukarıya çıkıyor. Acaba motorum açık mıdır kapalı mıdır? Bunu nasıl anlayabilirim? Şu anda 14000'de.
3. Yakıt olarak Opet en iyisidir dediler, bende gidip Opet'den alıyorum. Sizce araba sağlığı için en sağlıklısı nedir? Bir de doldurma stratejisi var mıdır? İşte, 50 YTL, 100 YTL veya her daim full doldurulmaldır. Depo'yu mutlaka şöyle temizlenmeli diye.
4. Vites geçişlerim çok sert, özellikle araba ile ikinci viteste giderken yavaşladığımda, devam etmek için, birinci vitese attığımda tam geçmediğini seziyorum dişliler geri atıyor. İki sefer oldu, geri vitesde, bir de birinci viteslerde. Acaba araba tam durmadan birinci vitese atmamalı mıyım? Sonuçta araba baya da durmuş oluyor iki ile devam etmek zor.
5. Vites geçişlerini, genelde 3000 devirden sonra yapıyorum. Fakat 3. vitesi yine 3000 devirden sonra mı yoksa, 4000 devirden sonra mı? Bunları sıralaması nasıldır? Sağlıklısı ve doğrusu hangisidir? Örneğin, yakıt tasarrufu olarak şöyle, motor sağlıklısı olarak böyle gibi.
Şimdilik sorularım bunlardan ibarettir. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Aracım 1,5 Dizel, 65 HP Bu arada benim aracımda TurboDizel mi? Yoksa Turbo'su yok mudur?
Tuncay Şahin,