Kendi arabamın 2007 dCi Auth. olduğunu belirterek başlayayım...
1. Torpido ışıklandırması yok.
2. Yatay konulmuş motordan dolayı tekerlek dönüş çapı dar. Tam tur çevirin direksiyonu, inin bir bakın lastiğe ne kadarcık dönmüş...
3. Koltuğun minderlerinin ön kısmı yüksek, bacaklara basıyor ve ağrıtıyor. Yanlardan da kavramıyor adamı.
4. Yüksek hızlarda direksiyon haddinden fazla sertleşiyor. Çerkezköy'den İstanbul'a geldim, 120-140 km ile, 1 saate yakın... Kollarım ağrıdı! Tamam, sertleşecek ama kütük de olmayacak!
5. Arka orta koltukta oturanın makatına emniyet kemer tokası iz bırakabilir... O derece...
6. Direksiyon derinlik ayarı... Yok oğlu yok! Diyeceksiniz ki bu sınıfta olmaz tabi. Peki ama Punto'nun en alt modelinde bile var ya! Latitude dışında var mı Renault'ta zaten? Koltuğu tam da bacaklarıma ve pedallara göre çekiyorum geri, bu sefer de kollarım köprü gibi duruyor maşallah.
7. Vites kolu biraz daha geride konumlandırılabilirdi. Zira uzun bacaklıysanız, vites kolu epey ileride kalıyor.
8. Güneş siperliğinde cep yok! Ruhsat, cd vs. koyamıyorsunuz. Her şey torpidoya... :(
9. Yıllardır değişmeyen yol bilgisayarı ve teyp ekranı...
10. Yol bilgisayarının 80 km menzil altını göstermemesi... (Ford Fusion 2007'de 1 km'ye kadar gösteriyor.) Ayrıca verileri de tutarlı değil yeterince.
11. 2007''de mp3 çalar yok. ( Alt paket falan demeyin kardeşim! Yıl 2007 idi yahu! Track de ne o tarihte?)
12. Sadece sağ önde tavan el tutamacı var.
13. Hele stepne! Aman Allah'ım! %) İşkence gibi... Hem uğraştırıcı hem de lastik soğuk-kar-çamur-suya maruz kalıyor sürekli. Ayrıca sağlam takmazsanız tıkırtı yapma, yol sesi ve soğuk alma gibi sorunlar da doğurabilir. En gıcık olduğum bu işte.
Sevdiğim özellikleri de epey var sınıfına göre ama bunlara da sinirleniyorum işte...