Garanti süresinin dolmasına son 5 ay kaldı. Zaten 5-6 ay önce aldık arabayı da. Yaz günleri de geldi, yazlık kontrol amaçlı servise gittim bugün. Kontrol listesi de verdim ellerine :D
1. Turbo kontrolü (daha öncede bahsetmiştim 2000 devir civarında bir uğultu geliyordu motordan. yetkili servis dinleyip sorun olmadığını söylemişti. özel servise de gösterdim onlarda sorun olmadığını ve normal olduğunu söylediler fakat ben yinede bilgisayar, alet edevat yardımıyla tamamen kontrol edilmesini istedim, kırmadılar sağolsunlar)
2. Sağ silecek çubuğu bana gevşekmiş gibi geliyor. Gerçi nerdeyse herkes silecek değiştirdiğinde atlama problemi yaşıyorum diyor ama ben yinede kontrol etmelerini istedim, yine kırmadılar.
3. Torpido gözünün kapağı kapalı olduğu zaman sol taraftan hiç kıpırdamıyor fakat sağ tarafta hafif oynama var bu sebeple bozuk yolda cik cik ses yapmakta. Bundan bahsettim ve çözüm bulmalarını istedim. Bakalım ne yapacaklar.
4. Daha önce forumda bahsedildiğini görmüştüm; sağ cam otomatiği kapanırken isteksiz davranıyor. Bunu dile getirdim. Usta ben ilgilenirim dedi. Ne yapacaklar bilmiyorum, göreceğiz.
5. USB Aux olan ve vitese doğru uzayan alt torpido ile üstü torpidonun bağlanan kısmında tırnaklar gözüküyordu. Tam oturmamış niyeyse. Bunu düzeltmelerini istedim. Hallederiz dediler.
6. Ağır kış şartlarından sonra debriyaj pedalından basında cıyaklama sesleri gelmeye başlamıştı ama ben başka bir sıkıntı olmasında diye komple kontrol etmelerini istedim yine kırmadılar.
7. Başka clio 3 kullanmadığım için tam emin değilim ön takım nasıl tepkiler veriyor diye, kışlık lastiklerde hala takılı bazı sesler duyuyorum ondan olabilir. Ama kontrol etmelerini istedim. Bakacaklar bakalım.
8. Son olarak garip bir sorun tespit etmiştim daha önce, ve bunu forumda dile getirmiştim. Geçenlerde yine farkettim, şöyle ki;
Stabil bir yolda, ilçeye giden güzel bir yolda ilerlerken sağa çektim montumu çıkarıp yola çıktım. Anlık tüketim her zaman açıktır. Normalde öyle eğimsiz bir yolda hızlanırken 8-9-10 gibi değerler olur. Bir baktım 17-18 yazıyor. Biraz hızlanıp ayağımı gazdan çektiğimde bir iki saniye sonra anlık tüketimde 0 yazar normalde ama bu durumda ayağımı çekince 15-13-12.5 gibi çok yavaş düşüyor tüketim. Hemen sağa çekip kontağı kapattım. Bir süre bekledim ve yine yola çıktım. Düzeldi. Hızlanırken normal değerler, ayağımı çekince 0 olması vs. Bunu bir kaç kere yaşadım ben ve bundan bahsettim. İlgileneceklerini söylediler. Bakalım :)