Renault Servise İş Çıkarırım :)

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Renault Servise İş Çıkarırım :)

İleti emretpc » 26 Mart 2015 11:50

Garanti süresinin dolmasına son 5 ay kaldı. Zaten 5-6 ay önce aldık arabayı da. Yaz günleri de geldi, yazlık kontrol amaçlı servise gittim bugün. Kontrol listesi de verdim ellerine :D

1. Turbo kontrolü (daha öncede bahsetmiştim 2000 devir civarında bir uğultu geliyordu motordan. yetkili servis dinleyip sorun olmadığını söylemişti. özel servise de gösterdim onlarda sorun olmadığını ve normal olduğunu söylediler fakat ben yinede bilgisayar, alet edevat yardımıyla tamamen kontrol edilmesini istedim, kırmadılar sağolsunlar)

2. Sağ silecek çubuğu bana gevşekmiş gibi geliyor. Gerçi nerdeyse herkes silecek değiştirdiğinde atlama problemi yaşıyorum diyor ama ben yinede kontrol etmelerini istedim, yine kırmadılar.

3. Torpido gözünün kapağı kapalı olduğu zaman sol taraftan hiç kıpırdamıyor fakat sağ tarafta hafif oynama var bu sebeple bozuk yolda cik cik ses yapmakta. Bundan bahsettim ve çözüm bulmalarını istedim. Bakalım ne yapacaklar.

4. Daha önce forumda bahsedildiğini görmüştüm; sağ cam otomatiği kapanırken isteksiz davranıyor. Bunu dile getirdim. Usta ben ilgilenirim dedi. Ne yapacaklar bilmiyorum, göreceğiz.

5. USB Aux olan ve vitese doğru uzayan alt torpido ile üstü torpidonun bağlanan kısmında tırnaklar gözüküyordu. Tam oturmamış niyeyse. Bunu düzeltmelerini istedim. Hallederiz dediler.

6. Ağır kış şartlarından sonra debriyaj pedalından basında cıyaklama sesleri gelmeye başlamıştı ama ben başka bir sıkıntı olmasında diye komple kontrol etmelerini istedim yine kırmadılar.

7. Başka clio 3 kullanmadığım için tam emin değilim ön takım nasıl tepkiler veriyor diye, kışlık lastiklerde hala takılı bazı sesler duyuyorum ondan olabilir. Ama kontrol etmelerini istedim. Bakacaklar bakalım.

8. Son olarak garip bir sorun tespit etmiştim daha önce, ve bunu forumda dile getirmiştim. Geçenlerde yine farkettim, şöyle ki;

Stabil bir yolda, ilçeye giden güzel bir yolda ilerlerken sağa çektim montumu çıkarıp yola çıktım. Anlık tüketim her zaman açıktır. Normalde öyle eğimsiz bir yolda hızlanırken 8-9-10 gibi değerler olur. Bir baktım 17-18 yazıyor. Biraz hızlanıp ayağımı gazdan çektiğimde bir iki saniye sonra anlık tüketimde 0 yazar normalde ama bu durumda ayağımı çekince 15-13-12.5 gibi çok yavaş düşüyor tüketim. Hemen sağa çekip kontağı kapattım. Bir süre bekledim ve yine yola çıktım. Düzeldi. Hızlanırken normal değerler, ayağımı çekince 0 olması vs. Bunu bir kaç kere yaşadım ben ve bundan bahsettim. İlgileneceklerini söylediler. Bakalım :)
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2012 Aut.Edt
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 75 hp
Kilometre: 79600
Yakıt: Opet UltraForce
Lastik Markası: Lassa Greenways
İsim ve Şehir: Emre - SAKARYA

Re: Renault Servise İş Çıkarırım :)

İleti emretpc » 30 Mart 2015 11:09

emretpc demiş ki:Garanti süresinin dolmasına son 5 ay kaldı. Zaten 5-6 ay önce aldık arabayı da. Yaz günleri de geldi, yazlık kontrol amaçlı servise gittim bugün. Kontrol listesi de verdim ellerine :D

1. Turbo kontrolü (daha öncede bahsetmiştim 2000 devir civarında bir uğultu geliyordu motordan. yetkili servis dinleyip sorun olmadığını söylemişti. özel servise de gösterdim onlarda sorun olmadığını ve normal olduğunu söylediler fakat ben yinede bilgisayar, alet edevat yardımıyla tamamen kontrol edilmesini istedim, kırmadılar sağolsunlar)

2. Sağ silecek çubuğu bana gevşekmiş gibi geliyor. Gerçi nerdeyse herkes silecek değiştirdiğinde atlama problemi yaşıyorum diyor ama ben yinede kontrol etmelerini istedim, yine kırmadılar.

3. Torpido gözünün kapağı kapalı olduğu zaman sol taraftan hiç kıpırdamıyor fakat sağ tarafta hafif oynama var bu sebeple bozuk yolda cik cik ses yapmakta. Bundan bahsettim ve çözüm bulmalarını istedim. Bakalım ne yapacaklar.

4. Daha önce forumda bahsedildiğini görmüştüm; sağ cam otomatiği kapanırken isteksiz davranıyor. Bunu dile getirdim. Usta ben ilgilenirim dedi. Ne yapacaklar bilmiyorum, göreceğiz.

5. USB Aux olan ve vitese doğru uzayan alt torpido ile üstü torpidonun bağlanan kısmında tırnaklar gözüküyordu. Tam oturmamış niyeyse. Bunu düzeltmelerini istedim. Hallederiz dediler.

6. Ağır kış şartlarından sonra debriyaj pedalından basında cıyaklama sesleri gelmeye başlamıştı ama ben başka bir sıkıntı olmasında diye komple kontrol etmelerini istedim yine kırmadılar.

7. Başka clio 3 kullanmadığım için tam emin değilim ön takım nasıl tepkiler veriyor diye, kışlık lastiklerde hala takılı bazı sesler duyuyorum ondan olabilir. Ama kontrol etmelerini istedim. Bakacaklar bakalım.

8. Son olarak garip bir sorun tespit etmiştim daha önce, ve bunu forumda dile getirmiştim. Geçenlerde yine farkettim, şöyle ki;

Stabil bir yolda, ilçeye giden güzel bir yolda ilerlerken sağa çektim montumu çıkarıp yola çıktım. Anlık tüketim her zaman açıktır. Normalde öyle eğimsiz bir yolda hızlanırken 8-9-10 gibi değerler olur. Bir baktım 17-18 yazıyor. Biraz hızlanıp ayağımı gazdan çektiğimde bir iki saniye sonra anlık tüketimde 0 yazar normalde ama bu durumda ayağımı çekince 15-13-12.5 gibi çok yavaş düşüyor tüketim. Hemen sağa çekip kontağı kapattım. Bir süre bekledim ve yine yola çıktım. Düzeldi. Hızlanırken normal değerler, ayağımı çekince 0 olması vs. Bunu bir kaç kere yaşadım ben ve bundan bahsettim. İlgileneceklerini söylediler. Bakalım :)

Arabayı aynı günün akşamı servisten aldım fakat sonuçları ancak sizlerle paylaşabiliyorum.

1) Turbo'nun detaylı kontrolunden sonra herhangi bir sorunu olmadığı anlaşıldı. Duyduğum ses turbonun doğal, olması gereken sesi olduğu söylendi. Kağıtta gözüme çarpan bir şey oldu "intercooler sağlamlaştırıldı" diye. Sanırım bu sebepten dolayı 5 gündür duyduğum seste bariz azalma var.

2) Sağ silecek çubuğu olması gerekenden biraz yamuk duruyormuş ve onu düzeltmişler. Fakat kullandığım silecekler ucuz olduğundan ve bana gösterdi silikonunu tam tutmadığından ses yapıyormuş.

3) Torpido gözü kapağını tamamen söküp tekrar yerine yerleştirmişler. Bu sırada yağlama işlemi yapılmıştır diye tahmin ediyorum ve 5 gündür çıt ses yok o bölgede.

4) Sağ cam motoru sökülüp temizlenmiş, artık kapanırken biraz daha hızlı.

5) Aux girişlerinin olan kısımdan birleşen parçalarda tırnakların gözüktüğünden bahsetmiştim. Birbirine geçen tırnaklar kırılmış o bölgede. Daha önceki sahibinin ne gibi bir derdi vardıysa artık... Garantiden de değiştirmiyorlar doğal olarak. Renault müşteri temsilcisine yazı yazacaklar. Muhtemelen müşteri memnuniyeti kapsamında masrafı karşılarlar dendi bana. Parçada 200 TL :shock: Bakalım ne olacak...

6) Debriyaj, fren pedalları kontrol edilip yağlama işlemleri yapılmış. Hiç ses yok.

7) 4 gün önce yazlık lastikleri taktık ön taraftan duyduğumu sesler kesildi. Demek kışlık lastiklerin bu havalarda sertliğinden gerçekleşiyordu diye düşündüm.

8 ) Bu madddede bahsettiğim sorunla hiç karşılaşmamışlar gibi tepki aldım. Sadece ben yaşıyorsam bu sorunu, şaşırmam zaten :D Neyse bilgisayarda kontrol edilmiş sorun yok. Sistemi sıfırladık dediler ve aynı sorun devam ederse bu sefer renault'a yazı yazacaklarını söylediler. Ve 2 gün önce aynı sorunu tekrar yaşadım. Yakın zaman servise gitmeyi düşünüyorum bu konuda.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti etacarinae » 30 Mart 2015 13:48

paylaşım için teşekkürler. benim sağ cam da yavaş kapanıyor, her zaman yapmıyor ama genelde yapıyor.
benim de lastikleri değiştirmem lazım.
etacarinae
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 65
Kilometre: 99000
Yakıt: dizel
Lastik Markası: lassa
İsim ve Şehir: mustafa özdemir istanbul

İleti emretpc » 30 Mart 2015 16:17

etacarinae demiş ki:paylaşım için teşekkürler. benim sağ cam da yavaş kapanıyor, her zaman yapmıyor ama genelde yapıyor.
benim de lastikleri değiştirmem lazım.

Yinede sol cam ile sağ cam arasinda fark var Mustafa bey. Fabrika cikisi olarak iki cam arasindaki fark var oluyor. Sag cam makinesi zayif kaliyor. Nedenini bilemiyorum.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti cihanlale » 28 Mayıs 2015 17:28

Merhaba,

bahsettiğiniz o anlık tüketimin yükselmesi meselesi benim de başıma ayda yılda bir geliyor. be nde servise bakım zamanı gittiğimde bahsettim ama ilk kez duymuş gibi yaptılar bana da. ve çok nadir ortaya çıkan bir sorun olduğu için göstermek de mümkün olmuyor tabiki.

Bu sorun benim başıma istanbul-kocaeli arası gidip gelirken (ayda 2 kez git-gel yapıyorum) geliyordu arada sırada (yılda birkaç kez). ama bayağıdır olmuyor artık.

sokak arasında olmadığım için tabi, sağa çekeyim diyemiyorsunuz :). kendi kendine geçiyor zaten, ama şöyle yapınca daha hızlı geçiyor benim tecrübe ettiğim kadarıyla:

gazı kökleyip 10-15 saniye tam gaz gidip ayağımı gazdan tamamen çekiyorum sonra, anlık tükteim 0lt yazıyorsa olmuş demektir, olmamışsa biraz daha yükleniyorum gaza sonuna kadar.

bu arada siz farketmemişsiniz galiba, araba giderken benim başıma geliyordu hep bu, yani atıyorum 100km hızla gidiyorum sabit bir şekilde, bi anda motorda ufak bi kasılma ve ufak bi öksürme gibi birşey olup arkasından bi anda anlık tüketim sanki 2.0 benzinli araç kullanıyormuşcasına yükseliyor. bu bahsettiğim motor tepkisine benzer birşey görürseniz hemen anlık ekranına bakın. ve eğer servise giderseniz aynı sorunun bende de olduğunu (1.5 dci 75 bg) bildirebilirsiniz. gerekirse şase no falan verebilirim. belki belli bir aralıkta üretilen araçlarda bi problem olabilir. aracınız 2012 model mi?
cihanlale
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 75hp
Kilometre: 35000
Yakıt: OPET Ultra force
Lastik Markası: Dunlop Sport 01
İsim ve Şehir: Cihan LALE - Kocaeli/Istanbul

İleti emretpc » 28 Mayıs 2015 18:38

cihanlale demiş ki:Merhaba,

bahsettiğiniz o anlık tüketimin yükselmesi meselesi benim de başıma ayda yılda bir geliyor. be nde servise bakım zamanı gittiğimde bahsettim ama ilk kez duymuş gibi yaptılar bana da. ve çok nadir ortaya çıkan bir sorun olduğu için göstermek de mümkün olmuyor tabiki.

Bu sorun benim başıma istanbul-kocaeli arası gidip gelirken (ayda 2 kez git-gel yapıyorum) geliyordu arada sırada (yılda birkaç kez). ama bayağıdır olmuyor artık.

sokak arasında olmadığım için tabi, sağa çekeyim diyemiyorsunuz :). kendi kendine geçiyor zaten, ama şöyle yapınca daha hızlı geçiyor benim tecrübe ettiğim kadarıyla:

gazı kökleyip 10-15 saniye tam gaz gidip ayağımı gazdan tamamen çekiyorum sonra, anlık tükteim 0lt yazıyorsa olmuş demektir, olmamışsa biraz daha yükleniyorum gaza sonuna kadar.

bu arada siz farketmemişsiniz galiba, araba giderken benim başıma geliyordu hep bu, yani atıyorum 100km hızla gidiyorum sabit bir şekilde, bi anda motorda ufak bi kasılma ve ufak bi öksürme gibi birşey olup arkasından bi anda anlık tüketim sanki 2.0 benzinli araç kullanıyormuşcasına yükseliyor. bu bahsettiğim motor tepkisine benzer birşey görürseniz hemen anlık ekranına bakın. ve eğer servise giderseniz aynı sorunun bende de olduğunu (1.5 dci 75 bg) bildirebilirsiniz. gerekirse şase no falan verebilirim. belki belli bir aralıkta üretilen araçlarda bi problem olabilir. aracınız 2012 model mi?

Aracım 2012 model 1.5 dci 75 bg. Ben Ekim ayında aldım arabayı 2-3 kere karşılaştım bu durumla. Her defasında yol müsaitti kenara çektim stop ettim bir müddet bekledim ve yeniden çalıştım ve düzeldi durum. Ki zaten bir kaç aydır anlık tüketim ekranını açık tutmuyorum. Çok dikkatimi dağıtıyor sürekli kontrol etmek :D ayrıca yine aynı durum olursa görmek istemiyorum açıkçası :D

motordaki kasılma ve öksürme durumunu farketmedim hiç. eğer ki fark edersem ve akabinde sorun vuku bulursa sizinle haberleşelim ve servise ciddi bir şekilde başvuralım. dediğiniz gibi seride bir hata olabilir. onun haricinde aslında yakıt tüketimi konusunda gayet memnunum, nazar değmesin.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti emretpc » 14 Haziran 2015 11:06

Arkadaşlar merhaba. Serviste yapılanları paylaşmıştı sizinle. 5. madde hakkında söylemek istediklerim var.

Sakarya Ernaz servisindeki müşteri temsilcisi Renault'a bu duruma yazacağını ve bütün bakımları servis bakımı olduğundan müşteri memnuniyeti kapsamında işi halledeceklerini söylemişti. Peki dedik. 1 haftaya belli olur demişti. Üstünden 10 gün geçti ben aradım ne oldu diye. Henüz cevap gelmedi dediler. Üstünden 1 hafta daha geçti ne oldu diye aradım hemen ilgileniyorum sizi arayacağım dedi. Ve bir daha arayan soran yok! Bende aramadım.

Sakarya Ernaz'a ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum (!)

He aklıma geldi, kasım ayında direksiyon motoru değişmişti garantiden. Arabayı babam almış servisten. Arabaya baktığımda sol aşağıda kullanılmayan soketlerden birinin kapağı yoktu. İçerisi gözüküyordu. Bir kaç gün sonra götürdüm, içeriye düşmüş! Bu şekilde müşteriye arabayı nasıl teslim edersiniz dedim, kusura bakmayın dediler. Ayrıca ufakta olsa bir kaç yerde tornavida izi gördüm. Ah reno ah...

Ekimde 2014'de aldık arabayı. Yakıt konusunda muhteşem araba. Fakat ben soğumaya başladım.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti emretpc » 19 Haziran 2015 14:15

Arkadaşlar sizlere içimi döktüğüm gün şikayetimi renault sitesinden şikayet kısmına da yazmıştım. İki gün içerisinde beni aradılar ve durumla ilgileneceklerini söylediler. Bugün Ernaz'dan aradılar, müşteri memnuniyeti kapsamında parça tamamen ücretsiz değiştirilecekmiş. Siparişi vermişler parça gelince beni arayacaklar. Bu durumu da sizlerle paylaşmak istedim.
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Emrebali05 » 19 Haziran 2015 14:32

Böyle sorunların arkasında durdukça servisi rahatsız ettikçe yapmak zorunda kalıyorlar arayip sorulmasa umurlarında olmuyor geçte olsa sorununuzun çözüldüğünde sevindim
Emrebali05
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65 Hp
Kilometre: 136284
Yakıt: Shell V-max
Lastik Markası: Dunlop 185/60/15
İsim ve Şehir: Bursa

İleti emretpc » 30 Haziran 2015 14:55

Dün Sakarya yetkili servisinden parçanın geldiğine dair arandım. Bugün de götürdüm arabayı. Yaklaşık 1 saatlik işlemden sonra aracımı teslim aldım. Parça tamamen ücretsiz olarak değişti. AUX girişlerinin olduğu bölgedeki birleşim yerlerinde gözüken tırnaklar artık yok. Parça bir bütün olarak gözüküyor. Bir sıkıntıyı daha hallettik :)
emretpc
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir