Clio 3'ün Eleştirilecek Yönleri!

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: Clio 3'ün Eleştirilecek Yönleri!

İleti mehmetturk » 15 Aralık 2012 00:17

Burock demiş ki:Bir de ülkemize gelse intiale hangi vers. geldi ki bu gelsin. Özel seri fransız montaj ciddi anlamda kalite donanım farkı olduğu resimlerden bile ortada o yüzden konuşmaya gerek yok. Keşke bir clio alan bir daha ki aracım da da yeni kasasını alacağım dese malesef renautl'un maliyet politikası yüzünden bir çok kişi firma değiştiriyor.

Haklısın. Clio3 bende son nokta. Memnun muyum? Evet ama yeni arabam Renault mu olur? Hayır diyorum şimdilik.
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 65hp
Kilometre: 50184
Yakıt: Total Doco
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Mehmet YILDIZ İstanbul

İleti mehmetturk » 15 Aralık 2012 00:27

Burock demiş ki:Bir de ülkemize gelse intiale hangi vers. geldi ki bu gelsin. Özel seri fransız montaj ciddi anlamda kalite donanım farkı olduğu resimlerden bile ortada o yüzden konuşmaya gerek yok. Keşke bir clio alan bir daha ki aracım da da yeni kasasını alacağım dese malesef renautl'un maliyet politikası yüzünden bir çok kişi firma değiştiriyor.

Haklısın. Clio3 bende son nokta Renault için galiba.

Neden almıştım?

1. Dizel ve cimri olmalıydı.
2. Kolay alınıp satılmalıydı.
3. Ülkemizde tanınmış ve yaygın ağı olmalıydı.
4. Sınıfında bagajı yeterli olmalıydı ki bu en sevdiğim yönlerinden biridir.
5. Yerden biraz yüksek olmalı ki sıkıntı yaşamayalım. Bunu da beğeniyorum.
6. Tasarımı modern ve çekici olmalıydı. İçten değil ama dıştan çekici bir araç. Hele bir de siyah veya füme olunca, alüminyum jantlarla harika oluyor. Bendeki kumsal bej... :(

İşte bundan dolayı Clio3 aldım. Yoksa aklım ve gözüm yollarda hala Lancer'dadır. Hem de 2005-2007 modeller, köpekbalığı bile değil. Bir de 2004 Civic. Clio3'e verdiğim parayla alırdım onlardan birini ama ülkemizdeki araba pazarı insana adam gibi araba aldırmıyor malesef...

Memnun muyum Clio'mdan? Evet ama yeni arabam Renault mu olur? Hayır diyorum şimdilik.
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 65hp
Kilometre: 50184
Yakıt: Total Doco
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Mehmet YILDIZ İstanbul

İleti ipcm » 17 Aralık 2013 13:29

mehmetturk demiş ki:Kendi arabamın 2007 dCi Auth. olduğunu belirterek başlayayım...

1. Torpido ışıklandırması yok.

2. Yatay konulmuş motordan dolayı tekerlek dönüş çapı dar. Tam tur çevirin direksiyonu, inin bir bakın lastiğe ne kadarcık dönmüş...

3. Koltuğun minderlerinin ön kısmı yüksek, bacaklara basıyor ve ağrıtıyor. Yanlardan da kavramıyor adamı.

4. Yüksek hızlarda direksiyon haddinden fazla sertleşiyor. Çerkezköy'den İstanbul'a geldim, 120-140 km ile, 1 saate yakın... Kollarım ağrıdı! Tamam, sertleşecek ama kütük de olmayacak!

5. Arka orta koltukta oturanın makatına emniyet kemer tokası iz bırakabilir... O derece...

6. Direksiyon derinlik ayarı... Yok oğlu yok! Diyeceksiniz ki bu sınıfta olmaz tabi. Peki ama Punto'nun en alt modelinde bile var ya! Latitude dışında var mı Renault'ta zaten? Koltuğu tam da bacaklarıma ve pedallara göre çekiyorum geri, bu sefer de kollarım köprü gibi duruyor maşallah.

7. Vites kolu biraz daha geride konumlandırılabilirdi. Zira uzun bacaklıysanız, vites kolu epey ileride kalıyor.

8. Güneş siperliğinde cep yok! Ruhsat, cd vs. koyamıyorsunuz. Her şey torpidoya... :(

9. Yıllardır değişmeyen yol bilgisayarı ve teyp ekranı...

10. Yol bilgisayarının 80 km menzil altını göstermemesi... (Ford Fusion 2007'de 1 km'ye kadar gösteriyor.) Ayrıca verileri de tutarlı değil yeterince.

11. 2007''de mp3 çalar yok. ( Alt paket falan demeyin kardeşim! Yıl 2007 idi yahu! Track de ne o tarihte?)

12. Sadece sağ önde tavan el tutamacı var.

13. Hele stepne! Aman Allah'ım! %) İşkence gibi... Hem uğraştırıcı hem de lastik soğuk-kar-çamur-suya maruz kalıyor sürekli. Ayrıca sağlam takmazsanız tıkırtı yapma, yol sesi ve soğuk alma gibi sorunlar da doğurabilir. En gıcık olduğum bu işte.

Sevdiğim özellikleri de epey var sınıfına göre ama bunlara da sinirleniyorum işte...

Merhabalar;

11. 2007''de mp3 çalar yok. ( Alt paket falan demeyin kardeşim! Yıl 2007 idi yahu! Track de ne o tarihte?)

2007 Dynamique aracım hem MP3 player var hem de arka camlar otomatik. Bir yanlışlık olmasın?
ipcm
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 80bg
Kilometre: 120000
Yakıt: Shell V-Power +GTL
Lastik Markası: Motrio Impulsion
İsim ve Şehir: İbrahim - Kocaeli

İleti KAZIMYILMAZ » 18 Aralık 2013 10:00

Teyp çerçevesindeki ve konsoldaki kaplamanın soyulması.
Güneş siperliklerinin tavana bağlandığı noktadaki plastik kapakların kendiğinden kırılıp dökülmesi,
Bütün Clio3'lerdeki hava filtresi - akü arasındaki boşluk nedeniyle pedallarda vuruntu-titreşim yapması
Ön yolcu koltuğu kaynaklı tıkırtılar mevcut
KAZIMYILMAZ
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Megane III
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105 HP
Kilometre: 40
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: KY - İzmir

İleti akorkut » 18 Aralık 2013 19:06

bütün yazılanlara katılıyorum.yazmışlar ama bende yazayım.aracın arka kapı üstlerinde tutacak olmaması ,grandtour araçlarda bagajı kapatan bezin çok kalitesiz olması ayrıca bu bezin takılı olduğu plastik tutacakların ( adını tam çıkartamıyorum-bezi araca tutturmaya yarayan şey) çok narin oluşu,ön koltukların arkasında cep olmaması, yine ön koltukların arkasının tamamen bez olması nedeniyle kirlenmeye çok müsait olması-arka hopörlörlerin yetersiz olması, vites kolunun çok sesli çalışması,el fireni arasının açık olması nedeniyle bozuk para vb. şeylerin araya kaçması, kapı içlerinin plastik kaplı ve çok dandik olması,herkesin aynı fikirde olduğu stepne meselesi,yine herkesin dile getirdiği müzik sisteminin soyulması , koltuk kumaşlarının hertürlü lekeyi göstermesi, özellikle kapı kollarındaki az miktardaki :) bez kaplamanın hemen kirlenmesi ve iğrenç görünmesi, aracın çok hoplayıp zıplaması , kimseden duymadım ama bana göre gaz pedalı ile fren pedalının yükseklik alçaklık anlamında birbirinden baya bi farklı olması ( yoğun trafikte kaval kemiğim ağrıyor) vs., vs. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
saygılar..
akorkut
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII-Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 70hp
Kilometre: 73750
Yakıt: total eurodizel
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ahmet korkut-istanbul

İleti Bayram » 19 Aralık 2013 20:58

2006 Expression'umu satmak zorunda kalmıştım
4-5 ay sonra 2008 Punto Dynamic Dualogic aldım
Burada Clio'ya ne kadar haksızlık ettiğinizi gördüm
Clio'mdan çok memnundum sizin o yok şu yok bu yok dediklerinizin hepsi vardı olmayanda benim için önemli değildi

Punto nasıl elbette iyi olduğu yönleri var
Ama yol bilgisayarı ve depo kapağının merkezi kilide bağlı olması yedek anahtarınında uzaktan kumandalı olması benim aradığım özelliklerden

Bu arada punto'da bu neden böyle desem cevap Punto'larda kronik
Gerçekten kronikmi yoksa birkaç kullanıcının abartmasımı bunu zaman gösterecek henüz 500-600km kullandım

Şunu net söyleyeyim sattığım temizlikte bir Clio bulursam tereddütsüz Punto'yu satar ve Clio'yu alırım (otomatik olması şartı ile)
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ipcm » 01 Şubat 2014 13:56

Hiçbirşey değil de ben en çok o fermuarlı cebe yandım bagaj kapağına bağlı olan o zımbırtıdaki. :(
ipcm
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 80bg
Kilometre: 120000
Yakıt: Shell V-Power +GTL
Lastik Markası: Motrio Impulsion
İsim ve Şehir: İbrahim - Kocaeli

İleti shadowsprince » 27 Mayıs 2015 08:58

Selektör yapamama yada uzun fara geçememe, farın uzunda takılı kalması (forumda çözümü olsada çoğu araçta bu sorun var bence)

Birde arka bagaj kapağının ses yapması (buda kilit yuvası kaynaklı,bene buda kronik sorunlardan,izole bantla o işte tamam).

Konuyu baştan sona okudum,hepsine katılıyorum, eksik gördüklerimi bende ekledim.
shadowsprince
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65BG
Kilometre: 107500
Yakıt: TOTAL&LUKOIL
Lastik Markası: MICHELIN 185/60/15
İsim ve Şehir: SAKARYA

Önceki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi