OgzShn » 25 Mart 2015 23:48
Ben aracımı Ankara'da bulunan Renault Akbak plaza'dan aldım. Şahıstan araba almak istemedim 300-500 daha fazla verip ileride bir sorunla karşılaşırsam karşımda kurumsal bir kimlik olsun istedim. 43 bin km'de değişeni olmayan 1.5 dci 2011 model cliomu aldım. Ancak aldığım gibi işe gittim pek deneme fırsatım olmadı. Akşam iş çıkışı sağına soluna baktım arabamı yol boyun inceledim :) ama tam otoparka gelmiştim ki.. o da nesi... direksiyonu sağa ya da sola çevirince bir hırıltı sanki bir sürtme sesi geliyor.. Forumda araştırdım tatmin edici birşey cevap bulamadım. Herkes farklı birşeyler söylemiş. Aldığım yere gittim dediklerine göre airbag sargısıymış. garantiden değişiriz dediler. Araç servis bakımlı olduğundan MM'den garanti kapsamında değişeceğini söylediler. Randevumu aldım servise gittim ama direksyonu söktüklerinde acı gerçek ortaya çıktı... Aracımın sürücü airbag'i iptal durumdaydı... yaklaşık 1.300 liralık masrafı çıkardılar.. servisin dediğine göre aracın önceki sahibi airbag arıza lambası yanmasın diye ufak bir işlem yaptırmış. o yüzden arıza lambam yanmıyordu. her neyse. Direksyon bölümü servis dışı daha önce açıldığı için 1.300 lirayı benim ödememi söylediler. Bende gerekli yerlere gerekli müracatı yapıp birazda sert yüzümü gösterince 50 liralık işçilik masrafı ile hem airbag'ime kavuştum hem de sesten kurtuldum.. Lafı çok uzattım ama siz kesinlikle servise götürün ne olur ne olmaz.