burak120320 demiş ki:Hayırlı olsun yeni aracın. Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Allah. Puntoyla ilgili tecrübelerinide bekliyoruzz :) bi ara bende düşünmüştüm..
ayrıca megane III ve II lerin motorlarının aynı ama sadece şanzımanlarının farklı olduğunu öğrenmeminde büyük etkisi oldu renault megane III e yeni bir motor tasarlayıp piyasaya sürmüş olsaydı inanınki o borca girip megane yi tercih ederdim
RPDiFOR demiş ki:burak120320 demiş ki:Hayırlı olsun yeni aracın. Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin Allah. Puntoyla ilgili tecrübelerinide bekliyoruzz :) bi ara bende düşünmüştüm..
Ben aslında değiştirmeyi hiç düsünmüyodum Renault aracım 1.2 quick shift şanzımanlı ve lpgliydi 110 binden sonra zırt pırt vites kutusunu kontrol ettirin yazıyodu :S ki çok titiz bir kullanıcıyım en son baktırdım arıza çıkmamasına rağmen robotize vites kutusunu fena takmaya başladım fiyat araştırmasından sonra 4000 tl ye kadar masraf çıkarabileceğini öğrendim yol bilgisayarındaki iletiler hayra alamet değildi son zamanlarda trafikte deği aracı ilk çalıştırdığımda dahi vites kutusu arızası kontrol ettir vs iletiler çıkıyodu en son renault a gittim megane III 6r 105 hp diesel benim aracı verdikten sonra tam 24 000 fark istediler ki son aldığım 3 adet 0 aracım renaulttu aracım 2009 modeldi renault darbesiz boyasız aracıma takasta 20 000 tl verdi bende renaulttan vazgeçtim aracımı kendi imkanımla sattım 0 grande punto aldım 10 gundur bende kendi izlemimlerimle + ları - leri
Renault Clio III 1.2 Bvr + ları yol tutuş fren mesafesi direksiyon hassasiyeti yüksek hızdaki stabilite konusunda puntodan kesinlikle daha iyi
grande punto 1.3 multijet inanılmaz bir motor :S clioyla kaptıra kaptıra kastıra kastıra 130 la çıktığım rampadan 150 ile güle oynaya çıkıyor (turbo diesel ve tork fazla) 1750 4000 rpm arası hızlanması çok iyi clioyla eski lastiklerle girdiğim virajlara 0 lastiklerle giremiyorum araç hızı ile doğru orantılı duramıyor hakim olamıyorsunuz gaza basarken dikkat etmeli stock durumda asla makasa girmeyin olmadık yerde çizgisini kaybedebiliyor sıfır araçta klima soğutmuyor güneşte bırakınca arka kapıları açılmıyor allahtan garantili :S
Puntomu cliomu derseniz bence clio ama neden punto aldığımı sorarsanız ben ayda yaklaşık 10 000 km yol yapıyorum motor benim için önemli ondan punto aldım ayrıca megane III ve II lerin motorlarının aynı ama sadece şanzımanlarının farklı olduğunu öğrenmeminde büyük etkisi oldu renault megane III e yeni bir motor tasarlayıp piyasaya sürmüş olsaydı inanınki o borca girip megane yi tercih ederdim
RPDiFOR demiş ki:0 km almış olduğum ve 40 000 km den sonra her tarafından ses gelmeye başlayan tabiri caizse dağılmaya başlayan Grande punto aracımı satıp toyota corolla almış bulunmaktayım
impossible demiş ki:kontrolsüz güc güc degildir..
bence de viraj salınımına güvenmeyin punto'nun, gecenlerde 10gün kadar kullandıgımda cok iyi yasattı o korkuyu..
yine de hayırlı olsun
RPDiFOR demiş ki:0 km almış olduğum ve 40 000 km den sonra her tarafından ses gelmeye başlayan tabiri caizse dağılmaya başlayan Grande punto aracımı satıp toyota corolla almış bulunmaktayım
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir